Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда с подобрения по двигателя, Макларън с ново гориво

Хонда с подобрения по двигателя, Макларън с ново гориво

38
0

Хонда ще използва два от токените са подобрения по двигателя си с вътрешно горене за Гран при на Белгия. Ъпгрейдите щели да бъдат по горивната камера, като се очаква това да донесе между 5 и 10 конски сили по-висока обща мощност. Според информация на Аутоспорт използваните токени са доста повече – 7.

Подобрената версия на задвижващата система ще бъде изпробвана в петък в свободните тренировки в една от колите на Алонсо или Бътън, или и в двете, а след това ще бъде решено дали новите агрегати ще бъдат използвани до края на състезателния уикенд.

В Макларън пък ще използват и ново гориво за уикенда на Спа от Мобил, което се очаква да донесе още около 10 конски сили по-висока мощност. Така общото покачване за пакета Макларън-Хонда се очаква да стане близо 20 конски сили, което на Спа дава около 0.2-0.3 сек на обиколка.

Във Ферари пък са решили да отложат дебюта на новата спецификация на задвижващата система за Монца. Новият агрегат е останал на стендовете в Италия, за да бъде изпробвана и разбрана по-добре по-добре неговата работа с шасито и новите компоненти по него.