Начало Moto News Хорхе Лоренсо може да напусне Ямаха след края на сезона

Хорхе Лоренсо може да напусне Ямаха след края на сезона

360
0
Лоренсо Ямаха
Хорхе Лоренсо, снимка Мишлен
Трикратният световен шампион в MotoGP Хорхе Лоренсо сподели, че може да напусне тима на Ямаха след края на настоящия сезон. Лоренсо прекрати своята кариера миналата година и в момента е тест пилот на японската марка. Испанският състезател призна, че разглежда няколко опции и не изключва преминаване в Априлия.

Поради рестрикциите, наложени заради пандемията от COVID-19, пилотът на Ямаха е правил тестове само три дни. Според слуховете японската марка иска да привлече в своите редици Андреа Довициозо. В отговор на това Хорхе Лоренсо заяви, че иска да остане в Ямаха, но Априлия също остава вариант за него.

„В момента искам да продължа кариерата си на тестов пилот. Надявам се да продължа договора си с Ямаха. Имам много успехи с този производител и се чувствам добре върху мотора. Разбира се, обмислям и предложения от други отбори“, сподели Лоренсо.

„Другата възможна опция е Априлия. Говорих с Лин Джарвис и той заяви, че скоро ще има новини от Япония за бъдещето ми в отбора. Познавам добре обстановката в тима и съм готов да дам най-доброто от себе си. Ямаха е най-добрия мотор за моя стил на каране“, обобщи Хорхе.

Трикратният световен шампион участва в тестовете на пистата край Портимао и завърши на четири секунди от времето на лидера Алейш Еспаргаро. Това бе и последното каране на Лоренсо за тази година.