Начало Moto News Хорхе Мартин претърпя успешна операция, Брадл ще участва на Херес с уайлдкард

Хорхе Мартин претърпя успешна операция, Брадл ще участва на Херес с уайлдкард

351
0
Хорхе Мартин
Хорхе Мартин, снимка Прамак
Хорхе Мартин претърпя успешна операция през вчерашния ден. Пилотът на Прамак Дукати претърпя тежко падане в третата свободна тренировка за Гран при на Португалия. Главната цел на испанеца е да се завърне за състезанието в Италия на пистата Муджело.

Хорхе Мартин е дебютант през настоящия сезон и спечели полпозишън в едва втория си опит. След това завърши на трето място в надпреварата зад своя съотборник Йохан Зарко.

Испанецът бе опериран в Университетската болница „Дексеус“ от д-р Хавиер Мир и д-р Давид Кампийо . При падането си състезателят получи няколко травми, като най сериозните бяха на скафоидната кост, дясната ръка и десния глезен. Заради това се е наложило хирургическа намеса. Другите фрактури не са толкова тежки и не се наложило до друга операция.

Мартин ще остане под наблюдение в болницата през следващите 72 часа и със сигурност пропуска надпреварите в Испания и Франция. След това ще започне рехабилитация. Според очакванията пилотът на Прамак трябва да се завърне в Гран при на Италия на пистата Муджело. Негов заместник ще бъде бившият състезател на Авинтия Дукати Тито Рабат.

Също така стана ясно, че тестовият състезател на Хонда Щефан Брадл ще вземе участие на Херес. Германецът заместваше Марк Маркес през сезон 2020 и в първите две надпревари през настоящата кампания. В състезанието на испанската писта Брадл ще носи цветовете на HRC.