Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Един ден ще ни победят. Това е неизбежно и гарантирано. Въпросът...

Хорнер: Един ден ще ни победят. Това е неизбежно и гарантирано. Въпросът е кога

2240
0
Кристиан Хорнер, Джонатан Уитли, Макс Верстапен, Ред Бул F1
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Тимът на Ред Бул ще бъде победен един ден – това е неизбежно, въпросът е кога ще се случи, заяви шефът на екипа Кристиан Хорнер. През последните седмици се обръща голямо внимание на постиженията на Макс Верстапен, който с победата в Гран при на Италия стана първият пилот в историята на Формула 1 с 10 поредни успеха в първенството. Успешната серия на Ред Бул обаче е още по-дълга и впечатляваща. Тимът от Милтън Кийнс е непобедим от Гран при на Абу Даби миналата година досега. От последните 36 старта в F1 пък Ред Бул е спечелил 31 или 86%.

„Един ден ще ни победят. Това е неизбежно и гарантирано. Въпросът е кога. Ясно е, че нашето желание е да отдалечим този момент възможно по-нататък във времето“, заяви Хорнер след историческата десета поредна победа на Верстапен

„Само като си помисли човек, че спечелихме всички 14 надпревари (досега през сезон 2023), 24 от последните 25 (във Формула 1). Наистина е невероятно, че успяваме да поддържаме тази инерция. Не ни стига мястото за трофеите! А аз съм суеверен и не харесвам празни шкафове. Пред време поръчахме нов за купи и вече го напълнихме, така че с останалите ще се оправим в края на годината“, добави Хорнер.

„В момента пишем история. Шансът да го сториш не се появява често.“

„Внимателно създадохме всичко, изживяхме сезоните със Себастиан Фетел – от 2010 до 2013-та. Постигнахме наистина невероятни висини и след това изживяхме седем трудни години, през които никога не загубихме концентрация и не изпуснахме от поглед целите си. Тази упорита работа сега ни се отплаща“, каза още шефът на Ред Бул.

„Ние просто вървим стъпка по стъпка. Питате ни за поредицата от победи горе-долу от третото състезание този сезон. Свиква се да ти задават един и същи въпрос. Ние продължаваме да работим, изпипваме нещата сесия за сесия, после за квалификацията и състезанието. Здраво стъпили сме в настоящето и не отплесваме да мислим за бъдещето. Мотивацията във фабриката е огромна. Но извън публичното полезрение остават дългите часове работа, упоритият труд на всички департаменти, резултатът от който са невероятните ни коли“, допълни ръководителят на Ред Бул.