Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Хамилтън и Фетел не могат да са в един отбор

Хорнер: Хамилтън и Фетел не могат да са в един отбор

23
0
Фетел,Хамилтън

Спортният директор на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнер смята, че Люис Хамилтън и Себастиан Фетел никога няма да бъдат заедно в един отбор. Босът работи с германеца 6 години, като в този период Себ спечели 4 поредни титли за Биковете (2010-2013 г.) Самият Хорнер призна, че през 2011 г. Хамилтън, тогава пилот на Макларън, е искал да се състезава за Ред Бул, но до споразумение не се стигна.

Според спекулациите тогава именно Фетел е изразил несъгласието си Люис да бъде взет и е блокирал сделката. Сега Хорнер смята, че Люис и Себастиан не биха могли да работят заедно и затова счита, че Хамилтън не може да отиде във Ферари, докато германецът кара за Скудерията.

„В онзи момент беше напълно невъзможно да съберем Себастиан и Люис в един отбор, заяви Хорнер. – Очевидно заложихме на Себ в търсенето на големи успехи. Просто моментът не беше подходящ. Ето че Люис постигна феноменални резултати в друг отбор. Ще бъда истински поразен, ако някога видя двамата в един и същ отбор. От гледна точка на колектива ми е трудно да си представя подобен сценарий. Това може да доведе до много, много сериозно разделение.

Сега виждаме, че взаимоотношенията между Люис и Нико Розберг в Мерцедес са по-хармонични. За 2 години помежду им имаше само една хвърлена шапка (след Гран при на САЩ 2015 г.). При Фетел и Уебър имаше огромно съперничество.” Това в по-малка степен важеше за Фетел, понеже той имаше предимство, но ако имаше начин как Марк да му влезе под кожата, той щеше да го използва.”