Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер не се опитва да отстрани Марко от Ред Бул

Хорнер не се опитва да отстрани Марко от Ред Бул

877
0
Кристиан Хорнер и Хелмут Марко
Кристиан Хорнер и Хелмут Марко, снимка Ред Бул Контент Пуул

Кристиан Хорнер не се опитва да отстрани Хелмут Марко от Ред Бул. Британският мениджър отрече спекулациите, че иска да изгони 80-годишния австриец и да увеличи влиянието си в отбора от Милтън Кийнс.

В края на миналата седмица бразилски източни излезе с интересна информация. Според нея, има възникнало сериозно напрежение между Марко и Хорнер. Предполага се, че британският мениджър иска да се отърве от Марко и да разшири още влиянието си върху отборите на Ред Бул и Алфа Таури

Предполага се, че Хорнер успял да спечели много сериозни позиции през последната година. Именно британецът е бил с основна заслуга за привличането на бившия главен секретар на ФИА Петер Байер, който сега е CEO на Алфа Таури.

Марко не е служител на Ред Бул Рейсинг. По този начин Хорнер няма как да уволни австриеца. Понастоящем Марко се отчита на новия изпълнителен директор на Ред Бул GmbH Оливер Минцлаф. Австриецът пое контрола над компанията след смъртта на Дитрих Матешиц.

Хорнер и Марко се познават от много отдавна. Двамата започват да работят заедно още когато британецът беше активен състезател и правеше първите си стъпки като мениджър на отбор. През 2005 г. Хорнер застава начело на тогавашния новосформиран тим, който наследи Ягуар Рейсинг.

В началото на седмицата Марко коментира слуховете, че може да бъде освободен от Ред Бул. Бившият пилот от F1 отрече това нещо и добави, че тази седмица няма да има никаква среща на борда на австрийската компания. Марко също така бе категоричен, че той сам решава кога и как ще спре да работи, а не Хорнер. Хорнер на свой ред също отрече тези спекулациите, свързани с отстраняването на австриеца от Ред Бул

„Винаги сме се радвали на много силна и открита връзка. Разбира се, от време на време има неща, по които не сме съгласни. Смятам, че това е здравословно“, сподели Хорнер пред Дейли Мирър.

„Говорим много редовно за всички аспекти. За Хелмут е малко по-различно, отколкото беше преди, след като почина неговият приятел и колега Дитрих [Матешиц]. Той обаче все още има много ценна роля, която играе в отбора. Гарантирам, че няма абсолютно никакво намерение или желание от моя страна или от страна на когото и да било в отбора това да се промени.

„Докато той иска да продължи – все още е много енергичен човек – не виждам никаква промяна в начина, по който работим в момента.  Ролите еволюират, докато бизнесът се е развил толкова много, откакто за първи път влязохме в спорта. В оперативен план аз управлявам тима всеки ден. За всички важни решения, разбира се, се съветваме, независимо дали става въпрос за пилоти или стратегически такива. Това е партньорство, което работи от много, много години. В него всеки има своята роля и функция“, заключи Кристиан Хорнер.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)