Начало Избрани Хорнер очаква Ферари да отвърне на удара

Хорнер очаква Ферари да отвърне на удара

2477
0
Кристиан Хорнер, Ред Бул
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Кристиан Хорнер очаква във Ферари да отвърнат на удара след разочароващия уикенд на Имола. Според него, балансът на силите между австрийците и Скудерията ще бъдепроменлив“ през остатъка от сезон 2022 в F1.

Миналият уикенд Макс Верстапен спечели втората си победа за годината на легендарното италианско трасе. Хорнер заяви, че това е било подходящо място за възстановяване както за отбора, така и за доставчика на двигатели Honda Racing Corporation (HRC). След първите четири старта от настоящата кампания, световният шампион има две отпадания, свързани най-вече със задвижващата система.

Получи се страхотен отзвук както във фабриката в Милтън Кийнс, така и в Япония. Най-добрият възможен отговор беше да дойдем и да постигнем максимален резултат, без да загубим нито една точка в двата състезателни дни“, сподели Хорнер.

Проблемите на Верстапен в Австралия бяха причина за трето отпадане на болид на Ред Бул в рамките на три състезания. Победата на Имола позволи на нидерландеца да си върне част от преднината, която бе загубил от лидера в шампионата Шарл Льоклер от Ферари.

Отпаданията бяха много скъпи, особено за Макс. Сезонът е дълъг и смятам, че този уикенд ще ни донесе много увереност.“

„За нас беше важно да отнемем точки от Ферари. Успяхме да сторим това и в двата шампионата. Така се възползвахме от това на Имола. Сега ще се опитаме да го надградим в Маями, където ще сме на изцяло нова писта след малко повече от седмица.“

Хорнер очаква силно предизвикателство от страна на Ферари в следващото състезание.

„Отново ще се окаже, че всичко е наред. Ферари имат страхотен автомобил и страхотни пилоти“, каза британецът.

„Те нямаха късмет в Емилия Романя. Със сигурност обаче те ще бъдат конкурентоспособни в Маями. Мисля, че така ще бъде през целия сезон. “

Ред Бул триумфира в Имола отчасти защото успя да извлече най-доброто от гумите си във влажните и хладни условия. Това е мнението на дългогодишния шеф на екипа от Милтън Кийнс.

Както видяхме в Мелбърн, в гумите има определен работен прозорец. Настройките този уикенд бяха правилни. Видяхме, че Шарл се бори малко повече с предните гуми, отколкото ние, както в квалификацията, така и в състезанието.“

Така че това ни даде предимство. Мисля, че Макс успя да управлява състезанието перфектно, а Чеко изгради разлика пред Шарл и можеше да  я управлява. В нито един момент, с изключение на едно преминаване през тревата на Перес, не бяхме подложени на твърде голям натиск от страна на Ферари.“

Хорнер допълни, че е доволен от факта, че отборът е решил проблемите, причинили спирането на Верстапен в Мелбърн, както и двойното оттегляне в Бахрейн.

Мисля, че сме разбрали тези въпроси, каза той. „Проблемът, който имахме в Австралия, беше различен от този в Бахрейн.“

Но никога не можеш да кажешникога“. Това очевидно показва, че сме успели да се справим с проблема от Мелбърн“, завърши Кристиан Хорнер.

Съветникът на Ред Бул д-р Хелмут Марко бе доста по-уверен в своите изказвания относно Ферари. Той смята, че Скудерията няма да може да поддържа развойното темпо на австрийския тим.