Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер очаква инциденти на пистата през първия състезателен уикенд

Хорнер очаква инциденти на пистата през първия състезателен уикенд

912
0
Кристиан Хорнер
Кристиан Хорнер; снимка: ATP

Кристиан Хорнер очаква, че по време на първия състезателен уикенд от Формула 1 тази година, който според предварителните планове трябва да е в началото на юли в Австрия, ще има инциденти. Причината е, че пилотите не са сядали в колите си от предсезонните тестове насам и според него е възможно да не са в най-добрата си форма. Състезателите от Формула 1 продължават физическата си подготовка у дома, но няма как да наваксат изгубеното с колите време.

„Може би това е най-продължителният период, в който пилотите не са сядали зад волана. Ако започнем сезона през юли, те ще са тежко ръждясали и неизбежно ще има инциденти. Въпреки всичко искаме да се върнем на писта. Духът ни не спи. За състезателите и хората ни просто е необичайно да стоят просто така по време, когато по принцип се надбягваме.”

Джордж Ръсел вярва, че ще има по-добър шанс в началото на сезона точно заради „ръждясали” съперници. Пилотът на Уилямс увеличи тренировъчната си програма и е сред най-активните във виртуални надпревари състезатели. И англичанинът обаче признава, че тичането из градината няма как да се сравнява с това да караш с 200 км/ч на Силвърстоун например.

Хорнер пък бе поредният човек от Формула 1, отбелязал, че настоящата пауза е най-продължителното време в кариерата му, през което не е бил на трасе

„Мисля, че предишния път, когато толкова дълго не съм стъпвал на писта, бе на 12-годишна възраст. Без съмнение в момента е най-дългият период, в който съм на едно място, откакто завърших училище.”

Шефът на Ред Бул в F1 сподели също така, че е важно да се поддържа контакт и с хората от отбора, за да се чувстват като част от едно цяло.

„За всички ни е неестествено да сме разделени. Силната ни страна винаги е била в това как се справяме с промените. Вършим всичко възможно, за да съхраним чувството си за колектив. Правим фитнес онлайн, организираме си викторини. В такива моменти започваш да цениш повече хората около себе си, семейството и приятелите. На децата им харесва, че съм си у дома. Виждам ги повече, отколкото по време на нормална работна седмица, дори им чета преди заспиване. Излизам от „офиса”, качвам се при тях и след 20 минути се връщам на работа.”

 

View this post on Instagram

 

Teammates ??

A post shared by Christian Horner (@christianhornerofficial) on