Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Перес кара брилянтно, Марко: Невероятна битка с Алонсо

Хорнер: Перес кара брилянтно, Марко: Невероятна битка с Алонсо

2407
0
Хелмут Марко, Серхио Перес
Хелмут Марко и Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Кристиан Хорнер и Хелмут Марко хвалиха много Серхио Перес след Гран при на Сао Пауло, въпреки че мексиканският пилот на Ред Бул не успя да се качи на подиума. Той води изключителен двубой с Фернандо Алонсо. В крайна сметка пилотът на Астън Мартин надделя. В Ред Бул обаче имаха само добри думи за своя състезател.

„Според мен Чеко кара брилянтно. Имаше малка грешка във втори завой, която позволи на Фернандо – той бе много бърз на правите – да го атакува. Но Перес стори най-доброто в тази битка. Мисля, че е страхотно – спечели 12 точки повече от [Люис] Хамилтън през уикенда“, коментира Хорнер след финала

„Целият уикенд бе страхотен за него. Стана трети в събота. От девети на грида в неделя на финала бе четвърти, взе много добри точки. Всичко това е важно за увереността му. Според мен това бе онзи Чеко, който знаем на какво е способен. Резултатите ще му дадат необходимия тласък преди следващото улично трасе, а на такъв тип конфигурации той винаги се представя добре“, каза още шефът на Ред Бул в F1.

Марко бе попитан след финала дали Перес е можел да направи нещо различно, за да удържи подиума.

„Това са разсъждения в ретроспекция. Грешката беше, че той не излезе като хората от трети завой и мръдна една идея на правата към завой №1. Но цялата битка бе невероятна.“

„От Мексико насам темпото на Чеко е страхотно и в квалификация, и в състезание. Има солиден аванс от 30 точки пред Люис, така че можем да предположим, че ще вземе второто място (в шампионата)“, отбеляза 80-годишният австриец.

Въпреки последната забележка, от Ред Бул повториха многократно през последните седмици, че изпълнението на втората година от договора на Перес не зависи от това дали ще завърши втори в първенството. Отборът не е постигал първо и второ място в шампионат и иска да отбележи и такова постижение. И Хорнер, и Марко обаче бяха категорични, че на Перес не е поставяно условие, свързано с вицешампионската позиция.