Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда въвежда Spec 4 на задвижващата си система на Спа

Хонда въвежда Spec 4 на задвижващата си система на Спа

2072
0
Тойохару Танабе
Тойохару Танабе; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Хонда въвежда четвъртата версия на задвижващата си система (Spec 4) на пистата Спа-Франкоршамп, където този уикенд ще се проведе Гран при на Белгия. Техническият директор на екипа на японската компания за Формула 1 Тойохару Танабе сподели още в Австрия, че се работи по този вариант. Тогава той не уточни кога точно версията ще излезе на трасе.

„Лятната почивка приключи и ни предстои втората половина от сезона. Тя започва с два последователни старта. Те са последните кръгове за годината в Европа – първият е в Белгия, а следващият – в Италия. Представянето ни постепенно се подобряваше в последните надпревари преди почивката. И двата ни екипа бяха конкурентоспособни. Целта ни е да продължим в същия дух, както и да постигнем допълнителен напредък”, заяви Танабе.

„Спа е една от класическите писти в календара. Тук въвеждаме версията Spec 4 на задвижващата си система. Както обикновено, работата ни бе съсредоточена върху това да подобрим както издръжливостта, така и представянето на агрегата. Планът е само [Алекс] Албон и [Данил] Квят да карат със Spec 4 на Спа поради стратегически причини. Решението бе взето с оглед на оставащите до края на сезона надпревари.”

Смяната на [Пиер] Гасли няма ефект върху работата ни по време на състезателен уикенд. Ще продължаваме да даваме най-голямата възможна подкрепа и на четиримата си пилоти.”