Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер призна, че от Ферари са работили по-добре с гумите в Мелбърн

Хорнер призна, че от Ферари са работили по-добре с гумите в Мелбърн

2268
0
Кристиан Хорнер, Ред Бул
Кристиан Хорнер, снимка Ред Бул Контент Пуул

Кристиан Хорнер направи анализ на представянето на Ред Бул в Австралия. Британецът призна, че автомобилите на Ферари са работили по-добре с гумите по време уикенда в Мелбърн. Хорнер сравни състезанието в Албърт парк с това в Лас Вегас, където неговият тим също изпитваше затруднения с деградация на смесите на Пирели.

Пирели заложи на най-меките си гуми в Австралия- С3, С4 и С5. Това беше първият случай, в който италианската компания предоставя толкова меки смеси в Мелбърн. Разбира се, С5 се използваше най-вече в квалификацията на пистата Албърт парк. В самата надпревара меките гуми на Пирели се използваха само от Даниел Рикиардо, Гуаню Жу и Люис Хамилтън

Състезанието в Мелбърн се проведе при високи температури на асфалта и въздуха, които надхвърляха 30 градуса по Целзий. Това на свой ред увеличи износването на гумите по време на надпреварата, без значение дали са софт, медиум или хард.

Ред Бул изживя едно много трудно състезание в Австралия. Австрийският отбор загуби Макс Верстапен още в началната фаза на борбата. Трикратният световен шампион получи повреда в спирачките, заради която се прибра в бокса и оттегли. Същевременно Серхио Перес финишира пети. Мексиканецът не разполагаше с достатъчно добро темпо, за да се бори с автомобилите на Макларън и Ферари.

Това беше първото състезание след Лас Вегас 2023, в което износването на гумите беше толкова сериозно. Шефът на Ред Бул забеляза тенденцията от Ферари да са силни и в двете състезания. От Ред Бул на свой ред изпитваха повече трудности, макар да спечелиха надпреварата на уличната писта в Невада през миналия ноември.

„Това е област, в която от Ферари са особени силни“, заяви Хорнер, когато бе попитан за опасенията, свързани с грейнинга.

„Вероятно не е случайно, че те бяха силни във Вегас и силни в Мелбърн. Това е област, в която ще трябва да се подобрим на пистите с ограничение на предницата“, добави шефът на Ред Бул.

„Ферари има силен отбор, двама силни пилоти и приличен автомобил. Ние имахме трудно [състезание] и те се възползваха от това. Всичко отново стана по-близо. Но от друга страна до края има още 21 състезания, в които могат да се случат много неща.“

Хорнер призна, че от Ред Бул са имали трудности в Мелбърн въпреки полпозишъна на Верстапен в събота

„Наистина имахме трудности в петък. Смятам, че отборът се възстанови чудесно, а Макс свърши зашеметяваща работа в квалификацията. Бяхме започнали да работим по проблемите. По време на обиколките до стартовата решетка Макс съобщаваше, че е наистина доволен от баланса, но така и не успяхме да видим дали сме решили тези проблеми.

„Беше безспорно, че от Ферари бяха много силни този уикенд. Затова поздравявам Карлос за загубата на апендикса и убедителната победа“, завърши Кристиан Хорнер.

Другата седмица F1 ще се отправи към Япония. Очакванията са Ред Бул и Верстапен отново да наложат доминацията си. Трикратният световен шампион спечели последните две състезания на Сузука и се надява да направи хеттрик.