Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер се надява ФИА да даде глобата от $7 млн. на Ред...

Хорнер се надява ФИА да даде глобата от $7 млн. на Ред Бул за добра кауза

2156
0
Кристиан Хорнер, Макс Верстапен, Ред Бул
Кристиан Хорнер и Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Кристиан Хорнер се надява ФИА да даде седемте милиона долара, с които глоби Ред Бул за преразхода на тима на бюджета за сезон 2021, за „добра кауза“. Екипът от Милтън Кийнс постигна споразумение с федерацията, с което призна нарушението и прие договорката без право да я обжалва. Тя включва и 10% намаление на времето за аеротестове. При обясненията защо и как се е стигнало до преразхода Хорнер обърна значително по-голямо внимание на тази част от санкцията. Впоследствие не пропусна да спомене и глобата.

„Това е огромна сума, която трябва да се плати в рамките на 30-дневен период (от сключване на споразумението). От ФИА зависи какво ще прави с тези пари, но се надяваме да отидат за добра кауза“, заяви Хорнер

„Виждаме шампионати, които имат финансови проблеми. Дано парите се дадат, за да се направи нещо добро“, допълни шефът на Ред Бул.

Хорнер коментира също така, че Макс Верстапен не получава достатъчно признание за постиженията си в световния шампионат на Формула 1.

25-годишният нидерландец спечели този сезон втора Гран при титла в кариерата си. С успеха си в Мексико той подобри рекорда за брой победи в рамките на един сезон.

„Това, което гледаме днес, тази година всъщност е нещо много специално. Понякога си мисля, че постиженията му не получават достатъчно признанието, което заслужават. Този сезон бяхме на свидетели на изключително представяне от пилот, който е във върхова форма. Вече има най-много победи за един сезон. При това не всичките от полпозишън. Трябваше да се бори и да се състезава за много от тези победи“, каза Хорнер.

„Макс бе наистина изключителен през тази година. Не допусна никакви грешки, беше перфектен и бе невероятно постоянен в представянето си“, допълни той

Хорнер заяви и по-рано, че не се отделя достатъчно внимание на постиженията на Верстапен. В разгара на разправията, когато твърдеше, че Ред Бул не е в нарушение на финансовите правила, той коментира, че се обръща твърде голямо внимание на подобни неща извън пистата вместо на брилянтното каране на нидерландеца.