Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер сравнява Верстапен с Шумахер по усета към техниката

Хорнер сравнява Верстапен с Шумахер по усета към техниката

1470
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен прилича на Михаел Шумахер по усета към техниката, твърди Кристиан Хорнер. Шефът на Ред Бул обясни също така, че слабостите на колата не пречат на нидерланския пилот да е бърз. Ръководството на тима от Милтън Кийнс обаче трябваше да говори със състезателя след второто му поредно отпадане в два старта, тъй като Верстапен бе особено ядосан от повредата на задвижващата си система на пистата Муджело.

Макс прилича на Михаел от средата на 90-те години на XX век, когато караше за Бенетон“, обясни Хорнер

„Малцина от съотборниците на Шумахер можеха да карат колата като него. Смятам, че Макс притежава същия талант да открива подход към техниката. Настоящият ни автомобил има определени слаби места, но те не пречат на Верстапен да е бърз. В случая с Пиер Гасли, понякога Даниел Рикиардо и често при Алекс Албон тези слабости засягат управлението. Отборът ни работи, за да намали чувствителността на колата.“

Наскоро Хорнер изрази мнение, че в Мерцедес фаворизират Люис Хамилтън. Шефът на тима от Бракли Тото Волф говори с англичанина и бе категоричен, че няма такова нещо.

 

View this post on Instagram

 

🔋 Recharge off • Raceweek 🔛

A post shared by Max Verstappen (@maxverstappen1) on

Самият Хорнер призна, че в Ред Бул фокусът е върху единия състезател

„Естествено е да се съсредоточим върху пилота, показващ по-добри времена. На брифингите с инженерите състезателите понякога изразяват различни мнения. Инстинктивно слушаме повече този, който в дадения момент е по-бърз. Макс има великолепна скорост, талант и способности. Изключително уверен е в себе си. От самото начало има невероятно усещане към колата, а сега към това се добавя и опит. Всичко заедно съставлява един невероятно конкурентоспособен 22-годишен пилот“, допълни Хорнер.