Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер ще даде обяснения по обвиненията за непристойно поведение в петък

Хорнер ще даде обяснения по обвиненията за непристойно поведение в петък

2567
0
Кристиан Хорнер
Кристиан Хорнер; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Кристиан Хорнер ще даде обяснения по обвиненията за непристойно поведение. Британският мениджър ще бъде изслушан от външна правна комисия, наета от Ред Бул. Очаква се тогава да стане ясно какво ще е бъдещето на Хорнер в австрийския отбор.

В момента Хорнер е разследван от компанията майка на австрийския концерн. Според различни източници, 50-годишният британец е имал непристойно поведение преди няколко дни. Разбира се, това доведе множество предположения за какво би могло да става дума. В немския таблоид „Билд“ бе публикуван слух, че Хорнер изпращал свои неприлични снимки на колежка. В онлайн пространството имаше още по-тежки предположения, свързани отново със служителка на Ред Бул Рейсинг. Според друг източник ставало дума за „агресивен стил на управление“. В няколко журналистически материала бе посочено, че представители на медиите са разбрали или им е било казано в какво обвиняват Хорнер. Те обаче не могат обаче да публикуват твърденията.

След като се запозна с някои неотдавнашни твърдения, Ред Бул започна независимо разследване. То е по желание на висшето ръководство на компанията

„Този процес, който вече е в ход, се извършва от външен специалист – адвокат. Дружеството приема тези въпроси изключително сериозно. Разследването ще приключи възможно най-скоро. В момента не би било уместно да се коментира повече“, се казва в изявление на Ред Бул.

Приема се, че сега Хорнер ще се срещне с независимите правни представители в петък, за да обсъди този въпрос.

Понастоящем Хорнер продължава да изпълнява задълженията си на директор на отбора на Ред Бул. Той присъства на заседанието на Комисията за F1 в понеделник. Той също така категорично отрече да е извършил каквото и да било нарушение.

„Напълно отричам тези твърдения“, заяви Хорнер пред нидерландския вестник Де Телеграаф. Същевременно тимът на Ред Бул в F1 не е направил никакъв коментар по въпроса.

Изслушването в петък ще бъде много важно за бъдещето на Хорнер в Ред Бул. Има вероятност той да бъде освободен или отстранен и длъжност. Някои дори спрягат спортния директор на екипа Джонатан Уитли като негов наследник.

Ситуацията около 50-годишния мениджър настъпва в един важен период за Ред Бул. Отборът от Милтън Кийнс завършва подготовката си за сезон 2024 в F1. Плановете са новият автомобил RB20 да бъде представен във фабриката в Милтън Кийнс на 15 февруари. После отборът се отправя към Бахрейн за предсезонните тестове и първия старт за годината.