Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер иска стюардите да бъдат заключвани по време на състезание

Хорнер иска стюардите да бъдат заключвани по време на състезание

3632
0
Кристиан Хорнер, Тото Волф
Кристиан Хорнер и Тото Волф; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Кристиан Хорнер иска стюардите на надпреварите от Формула 1 да бъдат заключвани по време на състезание. Причината е, че Тото Волф отиде при тях след инцидента между Макс Верстапен и Люис Хамилтън в началото на Гран при на Великобритания.

Хорнер и Волф, както и тийм мениджърите на двата отбора Джонатан Уитли и Рон Медоус се обадиха последователно на рейс директора Майкъл Маси. Част от разговорите бяха излъчени в ефир. Маси каза на Волф, че случаите се разглеждат при стюардите и трябва да се обърне към тях ако иска. Австриецът това и направи, което доведе до нов спор.

„Тото лобираше пред стюардите. Когато чух, че отива там, направих същото, за да бъде представена и нашата гледна точка. Не мисля, че е правилно шефове на отбори да се качват при стюардите и да лобират. Тези хора трябва да са заключени и да не им се оказва влияние“, заяви Хорнер

„За мен това бе недопустимо деяние. Аз исках да съм сигурен, че нещата ще са балансирани, а не да влияя на стюардите за тежка присъда. Според мен не бива да се допуска никой да ходи при тях по време на Гран при.“

„Разбрах, че по радиото на Майкъл са му изнесли цяла тирада за това колко е лош светът и се качих, за да си изразя мнението. Бил съм при стюардите много пъти“, саркастично реагира Волф.

Самият Маси заяви, че няма проблем с подобно ходене при стюардите.

„При инцидент каним пилоти и отбори пред стюардите. Това е една част от процеса. В Монца миналата година например Люис [Хамилтън] отиде и говори с тях, за да разбере какво е станало, да получи цялата картина. Тогава състезанието беше спряно, имаше възможност, нямаше причина да не го стори“, обясни рейс директорът.

В миналогодишната Гран при на Италия Кевин Магнусен спря на пистата с повреда, излезе кола за сигурност, а Хамилтън веднага влезе в пита. Няколко обиколки след това Шарл Льоклер катастрофира на Параболика и състезанието бе спряно. По време на периода, когато маршалите поправяха бариерите и почистваха, бе съобщено, че Хамилтън получава 10 секунди наказание за влизането в бокса. Английският пилот на Мерцедес отиде след това да говори със стюардите, а впоследствие пое отговорността за грешката, довела до санкцията.