Начало Moto News HRC стартира ново сътрудничество с PT Astra Honda Motor

HRC стартира ново сътрудничество с PT Astra Honda Motor

405
0

За да помогне на много индонезийски пилоти да реализират мечтите си за състезания с мотоциклети, компанията PT Astra Honda Motor (AHM) започна партньорство със заводския отбор на Honda – Repsol Honda. Логата One HEART и Satu HATI са вече на мотоциклетите Honda RC213V, а също и върху кожените екипи на двамата пилоти – световният шампион Марк Маркес и Дани Педроса. Дори логото присъстваше върху мотора на Дани по време на тестовете на Сепанг.

Това партньорство съществува  от 2011 г. и продължи през 2012-а, като демонстрира ангажимента на AHM към моторните спортове в Индонезия и да помага на развитието на млади пилоти на национално и международно ниво. Обучението на младите пилоти ще се състои на Honda Racing School (HRS), като се използват спортните мотоциклети Honda CB150R StreetFire. Междувременно развитието на състезателните тимове ще се прави в Honda Technical Racing Training.

Изпълнителният директор на AHM Маргоно Танувиджая обясни как компанията поема огромния ангажимент за подкрепа на младо поколение от състезатели, което да постигне мечтите си да се се състезава на различни ниво – регионално, национално и международни – в Азия и Испания. Той каза, че очаква в бъдеще Индонезия са има герои на пистата от световна класа.

При обявяването на сътрудничеството в Джакарта присъстваха изпълнителният вицепрезидент на HRC Шуей Накамото и пилота на отбора Дани Педроса. Накамото каза: Ние сме много щастливи, че подновихме партньорството с Astra Honda и виждаме тяхната отдаденост на мотоспорта и на младата генерация от талантливи момчета. Ние знаем колко популярен е шампионата MotoGP в Индонезия и каква страст са състезанията за феновете на този спорт. А също и колко важна е тази връзка за Honda.

Съотборникът на Дани – Марк Маркес не можа да присъства на събитието в Джакарта, но изпрати послание по интернет.