Начало Избрани Хюлкенберг също ще стартира Гран при на Азербайджан от бокса

Хюлкенберг също ще стартира Гран при на Азербайджан от бокса

365
0
Нико Хюлкенберг, Хаас
Нико Хюлкенберг, снимка Хаас

Нико Хюлкенберг ще стартира Гран при на Азербайджан от бокса. Причината за промяната на позицията на германеца е свързана с решението на Хаас да изтегли неговия болид от закрития парк и да направи промени в настройките. По този начин Хюлкенберг трябва да потегли от алеята пред питлейна заедно с колегата си от Алпин Естебан Окон.

Хюлкенберг трябваше да стартира от 16-то място в днешната надпревара в Баку след решението на Алпин да коригира настройките на болида на Окон. В резултат на това французинът потегля от бокса и в двете състезания в Азербайджан

Пилотът на Хаас имаше повече късмет в спринтовата квалификация и даде 12-то време. В самия спринт Хюлкенберг загуби няколко позиции заради проблеми със задните гуми. В крайна сметка опитният германец остана едва 15-ти.

Хаас реши да пожертва позицията на Хюлкенберг на стартовата решетка, за да направи промени по автомобила. Следователно американския отбор наруши условията на закрит парк, които започнаха след началото на квалификацията в петък.

„Не мисля, че имаше проблем с автомобила. Просто след колата за сигурност имаше тежък грейнинг в три-четири обиколки. След това гумите ми бяха напълно изхабени“, заяви Хюлкенберг след края на вчерашния спринт.

„Не разполагах с много неща, с които да работя и да се боря. Така че трябва да го разгледаме всичко, да го разберем и да анализираме какво точно е станало“, продължи пилотът на Хаас. „Очаквахме известно износване, но със сигурност не в такава степен и на такова ниво. Просто нямах сцепление по цялата писта. Знаете ли, че това се случва на трасе, което очевидно е доста неравно и сложно“, добави Хюлкенберг.

Съотборникът на Хюлкенберг Кевин Магнусен също се оплака от сериозен грейнинг по време на вчерашния спринт. Пилотът на Хаас финишира на 11-то място и не успя да спечели точки. Въпреки това той смята, че е можел да се класира в топ 8 ако не са били проблемите с гумите на Пирели.

„И аз имах грейнинг, но сигурно е бил по-малък. гумите Те със сигурност прегряват доста, особено задните. Това е малко информация, която можем да използваме в основното състезание. за утре. нека да видим дали можем да се справим малко по-добре или може би да променим стратегията“, каза Магнусен.

„Досега не сме имали много данни за гумите и по-дългите пробези. Това беше добра сесия, в която че темпото ни беше лошо. Днес ще стартирам малко по-назад заради проблема в квалификацията в петък. Въпреки това, но днес темпото е достатъчно добро, за да се боря вероятно за по-предни позиции. Надявам се да стигна до зоната на точките в дългото състезание“, добави пилотът на Хаас.