Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг: В Q3 дадох всичко от себе си, но съм малко изненадан...

Хюлкенберг: В Q3 дадох всичко от себе си, но съм малко изненадан да съм трети

1827
0

Валтери Ботас спечели чудесен полпозишън за втория пореден старт на пистата Силвърстоун от сезон 2020 във Формула 1, но вниманието след квалификацията бе съсредоточено значително повече върху Нико Хюлкенберг. Немският пилот изживя може би най-странната седмица в живота си от миналия четвъртък насам. Бе извикан по спешност в Рейсинг Пойнт, след като Серхио Перес даде положителен за COVID-19 тест. Изчака резултата от своята проба буквално от другата страна на улицата, където е главният вход на Силвърстоун – във фабриката на отбора. Получи назаем овърол и броени минути преди началото на първата тренировка за Гран при на Великобритания вече седеше в кокпита на болида.

Миналата неделя Хюлкенберг дори не успя да стартира заради технически проблем. След това трябваше да чака резултата от нов тест на Перес, докато междувременно участваше в медийните събития на Рейсинг Пойнт. В крайна сметка остана и за този уикенд и днес се класира трети в квалификацията, изпреварен единствено от пилотите на Мерцедес!

„Последните 7-8 дни бяха истинска лудост!“, възкликна Хюлкенберг след края на сесията и след като няколко съперници го поздравиха за постижението

„Миналия уикенд емоциите бяха наистина екстремни. Първо огромно вълнение, че пак съм тук и след това разочарование в неделя. Сега се чувствах значително по-добре в болида, доста по-подготвен. Квалификацията все пак бе сложна. Освен това си затрудних живота (на два пъти почти излетя от пистата – б.а.) и се стреснах да не съм повредил колата. В Q3 просто наведох глава, газ до дупка, дадох всичко от себе си и съм малко изненадан да съм трети. Но съм безкрайно щастлив и нямам търпение за състезанието!“

Хюлкенберг е пилотът във Формула 1 с най-много стартове без класиране в топ 3. Люис Хамилтън отбеляза, че германецът е свършил чудесна работа и се радва да го види пак в падока. Даниел Рикиардо пък реагира в обичайния си стил.

„The Hulk’s come in!“, засмя се австралиецът.

(от англ: Хълк-ът се появи!)

„Мисля, че си е наместил врата след миналата седмица. Но наистина, шапка му свалям. Знаем как работи тази кола, но представянето не е само от нея. Да седиш толкова дълго на дивана не е лесно. Той на практика е ветеран, но пак не е лесно да се справиш и не ми пука кой какво твърди по въпроса. Прекрасна работа на Нико“, допълни Рикиардо.

„Той няма никаква подготовка за този сезон – нито като работа с отбора, нито като фитнес. Това е едва вторият му уикенд с екипа, а направи изключителна обиколка и стана трети. При това се бори срещу страхотни пилоти. Води битка за тази трета позиция с Макс Верстапен, Даниел Рикиардо и я спечели с десета и половина до две десети от секундата“, коментира световният шампион за 2009 г. Дженсън Бътън.