Начало Избрани Хюлкенберг: Нуждаем се от магическа пръчка, за да обърнем ситуацията в наша...

Хюлкенберг: Нуждаем се от магическа пръчка, за да обърнем ситуацията в наша полза

502
0
Нико Хюлкенберг, Хаас
Нико Хюлкенберг, снимка Хаас

Нико Хюлкенберг коментира представянето на Хаас в Монца. Германецът бе реалист и призна, че екипът се нуждае от магическа пръчка, която да обърне нещата в тяхна полза и да им помогне да печелят точки.

Хюлкенберг имаше пореден труден състезателен уикенд от началото на сезона. Опитният германец отново се представи добре в квалификацията и даде 13-то време. Въпреки това, той нямаше възможност да се бори за точки

Хюлкенберг изживя още едно много тежко състезание в Италия. Пилотът на Хаас отново трябваше да се бори със сериозното износване на гумите. Заради това той направи две спирания в бокса, докато повечето от съперниците му направиха едно. Така в крайна сметка Хюлкенберг финишира едва 17-ти и отново си тръгна с празни ръце. В същото време основният конкурент на Хаас- Уилямс- добави още 6 точки към актива си благодарение на страхотния резултат на Александър Албон.

„Да ви кажа честно, от Уилямс изглеждат много силни. В Макларън също направиха сериозен прогрес в последните месеци“, сподели Хюлкенберг.

„Нуждаем се от магическа пръчка, за да обърнем ситуацията в наша полза. Не виждам по какъв друг начин можем да променим нещата и да се борим с отборите около нас“, добави състезателят на Хаас.

Хюлкенберг добави, че автомобилът е бил доста неконкурентен по време на състезанието в неделя.

„Честно казано, стартът беше почти единственото положително нещо и единственото забавление след много тежката работа. Нямахме никаква производителност, никакъв баланс и не бяхме в състояние да управляваме гумите или да ги поддържаме в добро състояние. Затова задачата ми беше доста трудна“, обясни пилотът на Хаас. Той се надява, че трасето в Сингапур ще пасне по-добре на характеристиките на колата.

„Честно казано изобщо не бяхме достойни да се борим за точки на Монца. Мисля, че в Зандвоорт постигнахме известен напредък, но той беше някак скрит от обстоятелствата на състезанието. Все пак чувствам, че темпото се движеше в правилната посока. Зандвоорт е с висока сила на притискане, тази в Сингапур е с висока сила на притискане. Затова чувствам и се надявам, че нещата ще се нормализират и ще можем да бъдем конкурентоспособни поне в средата на колоната“, завърши Нико Хюлкенберг.

Съотборникът на Хюлкенберг Кевин Магнусен остана 18-ти в Монца. Датчанинът призна, че това е било най-ужасното състезание от началото на годината

„Вероятно това беше най-лошото състезание от началото на годината, тъй като просто нямахме никакво темпо, гумите се разпадаха и нямаше никакъв баланс. Предстои ни да изкачим стръмен хълм. Наистина е объркващо, защото бяхме седми в третата свободна тренировка. докато в неделя бяхме най-бавни с голяма разлика спрямо останалите. Просто нямаше темпо – трябва да обърнем нещата в наша полза“, заяви Магнусен.