Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг след осмото място на Нюрбургринг: Какво състезание и каква история изобщо!

Хюлкенберг след осмото място на Нюрбургринг: Какво състезание и каква история изобщо!

2873
0
Нико Хюлкенберг, Себастиан Фетел
Нико Хюлкенберг пред Себастиан Фетел на Нюрбургринг; снимка: Рейсинг Пойнт

Нико Хюлкенберг пиеше кафе в кьолнско заведение сутринта в събота през миналия уикенд, а в неделния късен следобед обясняваше на пистата Нюрбургринг как са му измръзнали ръцете в кокпита на Рейсинг Пойнт. Немският пилот замести чувстващия се зле Ланс Строл. Класира се последен в квалификацията, но в надпреварата завърши осми! Той бе избран от феновете и за Пилот на деня.

„Какво състезание и каква история изобщо! Наистина не мислех, че ще сме в състояние от последни да стигнем осмо място. Не съм убеден, че мнозина са вярвали в това преди състезанието!“, засмя се Хюлкенберг

„Много неща се случиха около нас. Няколко отпадания също помогнаха, но съм много доволен от представянето, което е доказателство за работата на отбора. Излязох на пистата с цел да карам колкото се може по-здраво, да се опазя от инциденти и с това се справихме. В началото ми беше малко странно, тъй като скоро не бях се състезавал с толкова коли. Постепенно обаче установих добър ритъм. Малко съм понатъртен, тъй като пистата е доста неравна и състезанието бе изтощително – и физически, и ментално, но съм страшно доволен от резултата.“

Той сподели също така, че няма особено развитие по въпроса дали ще ксе завърне във Формула 1 като титуляр.

„Това е максимумът, който мога да направя, за да се промотирам и рекламирам. След Силвърстоун обаче нищо не се промени веднага или драматично“, допълни Хюлкенберг.

Междувременно Хелмут Марко разкри, че миналия петък от Ред Бул се обадили на Нико, тъй като резултатът от теста за коронавирус на Алекс Албон бил с неокончателен резултат

При такива ситуации се прави повторно изследване. Австрийският съвет на тима от Милтън Кийнс обясни, че заради това от отбора се свързали с немския пилот. Вторият тест на Албон обаче е бил отрицателен и той кара през уикенда.

Серхио Перес пък финишира четвърти и бе разочарован, че не стигна подиума.

„Настигах Даниел [Рикиардо] и той беше с по-стари гуми, така че бях готов за сериозна битка в последните обиколки. След сейфти кара го притиснах и почти го задминах в четвърти завой, но не успях да довърша маневрата. Четвъртото място е силен резултат. Радвам се, че и Нико взе точки, като по този начин превърнахме един труден ден в силно постижение“, сподели мексиканският пилот.

Резултатът от Гран при на Айфел пък изведе Рейсинг Пойнт на трета позиция при конструкторите. Тимът от Силвърстоун има 120 точки – с 4 повече от Макларън и 6 пред Рено.