Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг: Знаем, че представянето в квалификациите е наша силна страна

Хюлкенберг: Знаем, че представянето в квалификациите е наша силна страна

174
0
Нико Хюлкенберг, Хаас
Нико Хюлкенберг, снимка Хаас

Нико Хюлкенберг направи много добро впечатление в снощната квалификация на пистата Сахир. Пилотът на Хаас влезе в Q3 и показа много добра скорост в една обиколка. Хюлкенберг призна, че „представянето в квалификациите е една от силните страни на тима“. Опитният германец обаче остава реалист относно шансовете на Хаас в състезанието днес.

Хюлкенберг прескочи първия сегмент от квалификацията, след като даде 14-то време. Германецът се чувстваше видимо добре зад волана на VF-24. Това се доказа по време на втората свободна тренировка, в която той отново влезе в топ 10

Германецът направи две излизания на пистата в Q2. Във второто той използва чисто нов комплект меки гуми и даде шесто време. По този начин той продължи участието си в квалификацията и си гарантира стартова позиция в топ 10.

В Q3 Хюлкенберг записа постижението си с вече карани гуми на Пирели и се нареди десети. Но от друга страна, състезателят на Хаас си запази един комплект чисто нови гуми за днешната Гран при, което може да бъде много полезно при евентуална поява на късна кола за сигурност.

„Знаем, че представянето в квалификациите е наша силна страна. Това се видя няколко пъти през миналата година, когато влязох в Q3“, сподели Хюлкенберг. „Изглежда, че не сме загубили тази скорост. Но от друга страна, трябва да отстраним проблемите си по време на състезанията. Това е най-ключовият момент за нас този сезон. Ние се съсредоточихме почти изцяло върху това се съсредоточихме по време на тестовете, а също и през зимата. Сега се чувстваме се по-добре и готови за битка. Днес ще бъде истинският тест, в който ще видим дали положението ни наистина се е подобрило. Вярвам, че ни очакват вълнуващи времена“, добави пилотът на Хаас.

Съотборникът на Хюлкенберг Кевин Магнусен също прескочи Q1, след като даде 15-то време. Но във втория сегмент датчанинът отново остана 15-ти и приключи участието си в сесията

„Не мога да бъда доволен от това, тъй като не направих добра обиколка в квалификацията. Все пак е положително усещането, че сме постигнали известен напредък с автомобила“, каза Магнусен.

„Очаквам с нетърпение утрешното състезание. Знам, че състезателното ни темпо е прилично, така че можем да бъдем по-конкурентоспособни и се надявам да е така. Ако е така, тогава ситуацията ще бъде много различна от миналата година, когато само изоставахме. Честно казано, отчаян съм от квалификацията,  но с нетърпение очаквам днешния ден“, добави пилотът на Хаас.

Шефът на Хаас Аяо Комацу също сподели впечатленията си от снощната сесия.

„Още от FP3 се фокусирахме върху представянето ни при ниско ниво на гориво. След трите тренировъчни сесии си помислихме, че ако успеем да свършим добра работа, можем да влезем в Q2. В крайна сметка го постигнахме така че съм много щастлив“, заяви Комацу.

„Видяхте каква обиколка направи Нико в Q2, за да влезе в Q3, така че съм много щастлив и от това. В Q3 решихме да запазим повече спокойствие. Знаем, че днес няма да се състезаваме с Мерцедес или Макларън, заради което така запазихме един нов комплект гуми за Нико. Иска ми се да мисля, че всичко, което научихме от предсезонните тестове и от тренировките, ще бъде приложено на практика днес. Искам да се опитаме да спечелим точки“, завърши шефът на Хаас.