Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг: Темпото в една обиколка беше малко неочаквано

Хюлкенберг: Темпото в една обиколка беше малко неочаквано

567
0
Нико Хюлкенберг
Нико Хюлкенберг, снимка Хаас

Нико Хюлкенберг коментира представянето си през първия ден от рейс уикенда в Бахрейн. Пилотът на Хаас беше приятно изненадан от темпото си в една обиколка, особено като се има предвид скоростта на неговия автомобил. Макар да записа добър резултат, Хюлкенберг остана реалист относно шансовете на Хаас през остатъка от уикенда.

От Хаас започнаха годината с много ниски очаквания. Новият шеф на тима Аяо Комацу призна, че очаква първите няколко състезания да бъдат много тежки. Японецът дори заяви, че последните две позиции на решетката най-вероятно ще бъдат заети от неговите пилоти

Хюлкенберг финишира на последна позиция в първата свободна тренировка за Гран при на Бахрейн. Опитният германец изостана с повече от 5 сек. спрямо лидера Даниел Рикиардо. Но от друга гледна точка, времената в тази сесия нямат голямо значение заради по-високите температури на въздуха и асфалта.

Във втората тренировка условията на пистата в Бахрейн бяха много по-добри. Това позволи на пилотите да подобрят времената си. Хюлкенберг показа много добро темпо и дори даде трето време. Германецът отново загатна за невероятната си скорост в квалификационни условия и даде заявка за участие в Q3.

Пилотът на Хаас сподели впечатленият си от първия ден от рейс уикенда в Бахрейн. Той не скри изненадата си от постижението, което записа в FP2 на пистата в Сахир.

„Темпото в една обиколка беше малко неочаквано. [Няма] причина да се вълнувам прекалено и да съм прекалено амбициозен“, каза Хюлкенберг. „Мисля, че имаше няколко души, които не направиха обиколки с малко гориво и имат по-голям потенциал. Затова ще бъде напрегнато и интересно да се види къде точно се намират те.“

„Честно казано, очаквам полето да бъде много сгъстено в квалификацията както беше миналата година. Сега вероятно ще продължи да бъде така. Най-малката грешка или нечиста обиколка може да окаже голямо влияние върху крайния резултат,“

„Не съм сигурен каква е стойността на мястото, на което ще се класираме. Все пак ще вложим всичко, с което разполагаме и ще видим какво ще се получи“, завърши Нико Хюлкенберг.

Съотборникът на Хюлкенберг Кевин Магнусен даде 14-то време във втората тренировка. Датчанинът не успя да запише толкова силен резултат с най-меките гуми на Пирели. Магнусен обаче остана обезпокоен от това какво ще бъде състезателното темпо на неговия болид

„Мисля, че вчерашният ден беше доста приличен. Разбира се, все още има голяма несигурност относно нивото на гориво в резервоарите на другите автомобили, режимите на двигателя и други подобни неща“, коментира Магнусен.

„Много се фокусираме върху състезателните пробези. До момента всичко изглежда доста прилично и окуражаващо. Нека да видим как ще протече останалата част от уикенда, но досега всичко е доста прилично. Любопитно ми е да разбера истинското темпо на автомобила в състезателни условия. Вярвам, че този път износването на гумите ще бъде по-добро“, добави пилотът на Хаас.