Начало WRC News Хюндай и Нювил с по-агресивен подход през новия сезон

Хюндай и Нювил с по-агресивен подход през новия сезон

68
0

Тиери Нювил и екипът на Хюндай ще използват по-агресивен подход през новия сезон в стремежа си най-после да спечелят титлите в Световния рали шампионат този сезон. А той започва утре вечер с първите 2 отсечки на рали Монте Карло.

За да подсилят тима, в Хюндай направиха някои сериозни промени. Андреа Адамо замени Мишел Нандан като спортен директор, а за тима в 6 състезания този сезон ще кара легендата на WRC Себастиен Льоб.

Нювил имаше шанса да спечели титлите през 2017 и 2018 г., но глупави негови пилотски грешки и стратегически такива му попречиха да спечели в битката срещу Себастиен Ожие от екипа на М-Спорт.

„Мисля, че като отбор научихме много миналата година, каза белгиецът. – Този път трябва да сме много по-агресивни в стратегията. В М-Спорт започнаха да играят стратегически игри от втория кръг в Швеция и продължиха до края на годината. А ние може би бяхме твърде мили.

Себастиен Ожие загуби своя карнет в Сардиния например и можеше да е аут от състезанието. А ние бяхме твърде добри и го оставихме да продължи, без да протестираме. Може би там загубихме титлата. Ще се поучим от тези неща.“