Начало Рали Хюндай избра Саразен да ръководи програмата на екипа за развитие на пилотите

Хюндай избра Саразен да ръководи програмата на екипа за развитие на пилотите

36
0
Яри Хутунен

Хюндай Моторспорт избра компанията на Стефан Саразен да ръководи програмата на екипа за развитие на млади пилоти (HMDP). Част от нея стана Яри Хутунен, който ще кара в определени състезания от WRC2 през следващия сезон с новия автомобил Хюндай i20 R5.

Според екипа от Алценау, Саразен Моторспорт е най-добрият избор заради професионалния си подход към подготовката на колите, който на няколко пъти бе демонстриран този сезон. Най-забележителният случай бе в рали Финландия, където екипът на Саразен подкрепяше Том Кейв. С Хюндай i20 R5 той спечели своя първи подиум в WRC2.

За състезанията догодина екипът ще участва под името на Хюндай Моторспорт. Самият Саразен, който кара в WRC на най-високо ниво като заводски пилот, ще дава важни съвети и напътствия, за да помогне на Хутунен в развитието му като пилот. Особено полезен за финландеца ще бъде опитът на Стефан на асфалт.

Програмата на Хутунен ще започне с рали Швеция (15-18 февруари) догодина, като навигатор ще му бъде Анти Линакето. Снежните условия в Швеция ще бъдат добре познати на двамата, които преди са карали в зимни ралита в родината си. Досега обаче те не са участвали в това състезание. То ще бъде 4-ото им такова с автомобил 4х4 със спецификация R5.