Начало WRC News Хюндай с нов шеф във WRC

Хюндай с нов шеф във WRC

46
0
Мишел Нандан,Тиери Нювил

Екипът на Хюндай има нов шеф на тима си в Световния рали шампионат (WRC). Компанията се раздели с досегашния бос Мишел Нандан, а не негово място беше назначен Андреа Адамо, който изпълнява ролята на мениджър по работата с клиентите на тима в ралитата.

Нандан водеше Хюндай от завръщането на компанията във WRC през 2013 г., като беше отговорен за развитието на автомобила i20 и на фабриката на тима в Алценау. За изминалите 5 сезона пилотите на тима спечелиха общо 10 победи, а Хюндай завърши на 2-о място при отборите за последните 3 сезона.

Отборът обаче не успя да спечели нито веднъж титлата, въпреки че Тиери Нювил имаше реален шанс да го стори през 2017 и 2018 г. И именно липсата на големия успех може да е причината за раздялата между тима и Нандан.

Адамо, който ще продължи да ръководи програмите на тима, свързани с моделите i20 R5 и i30 N TCR за частни отбори, ще ръководи работата на тима, чийто пилоти през тази година ще бъдат титулярните Тиери Нювил и Андреас Микелсен, и Себастиен Льоб и Дани Сордо, които ще си поделят 3-ия автомобил. В 6 ще го кара 9-кратния шампион, а в 8 испанецът.