Начало Рали Hyundai Racing Trophy проведе тестове преди рали България

Hyundai Racing Trophy проведе тестове преди рали България

35
0

Пилотите на Hyundai Racing Trophy участваха в организиран тест със състезателните автомобили Хюндай i20 Coupe R1 преди старта на рали България след по-малко от 2 седмици. В тренировъчния ден се включиха Григор Григоров, Симеон Симеонов, Васил Жеков, Христо Геров и Мирослав Ангелов със своите навигатори.

Тренировката бе организирана на специално обособено трасе над град Твърдица. Състезателният етап с дължина 5.50 км бе затворен и с часови контроли, маршали и линейка. Условията за тест бяха максимално доближени до рали състезание. Пилотите имаха на разположение сервизен парк и механици, като участниците в тренировката спазваха мерките за сигурност и безопасност и бяха с нужната екипировка.

Целта на събитието бе етапът, на който се тестват колите да се доближава максимално като условия на състезателните такива от предстоящото рали България. След като преминаха тестовете пилотите споделиха, че са доволни от професионалната подготовка, която получават и направените подобрения по състезателния автомобил.

„Тестовете протекоха много добре. Подбрахме трасе, което се доближава максимално до етапите на рали България, коментира проект мениджърът на шампионата Георги Гвоздейков. – Момчетата започнаха да влизат в ритъм и разбраха, че настройките ще бъдат различни и автомобилът  вече ще е подходящ за състезанието.

Нямаме никакви проблеми, колата се държи на ниво, настройките отговарят на особеностите на трасето и това, което то ни предлага като конфигурация. Пилотите са доволни от новите промени на колата, но тепърва има още какво да работят, защото всяко едно рали е различно като настилка и конфигурация и на пилотите е по-трудно да се адаптират към отделните ралита.”