Начало WRC News Хюндай с една цел в Испания – да увеличи аванса си в...

Хюндай с една цел в Испания – да увеличи аванса си в конструкторския шампионат

164
0

Битката при отборите за конструкторската титла в световния рали шампионат (WRC) се ожесточи в последните кръгове, но Хюндай все още държи лидерството. Тимът от Алценау ще се бори да опази първото място и в рали Испания, което е 13-ти, предпоследен кръг от тазгодишното първенство. Отборът ще го стори с три екипажа – Тиери Нювил/Никола Гилсул, Себастиен Льоб/Даниел Елена и Дани Сордо/Карлос дел Барио.

„Имаме една цел за рали Испания и тя е да увеличим аванса си в шампионата“, бе категоричен шефът на Хюндай Моторспорт Андреа Адамо

„Наясно сме, разбира се, че това няма да е лесна задача, като се има предвид нивото на съперниците ни този сезон. Но ще дадем всичко от себе си. Остават ни само две ралита и не можем да си позволим да пропускаме възможности. Уверен съм в способностите на екипажите ни. Тиери е решен да запази надеждите си за титла. Дани и Себастиен са силни на смесената настилка. Искаме да контролираме собствената си съдба.“

Нювил е трети в подреждането при пилотите, на 41 точки от лидера От Танак. На белгиеца му трябва чудо, за да се задържи в битката за короната, но той е решен да вложи максимум усилия. Тиери има две победи досега през сезон 2019 и общо 6 подиума.

„Целта ни е ясна: да се борим за победа и да вземем повече точки от съперниците си. Предизвикателството на рали Испания е уникално заради смесената настилка. Демонстрирали сме, че сме силни и на асфалт, и на чакъл и ще продължим да натискаме колкото можем“, коментира Нювил.

Надпреварата е домашна за Сордо и Дел Барио, както и първи старт за тях от рали Турция насам. Пилотът сподели, че няма търпение отново да се състезава, при това пред родна публика.

„Позицията ни в стартовия ред е по-назад и това е предимство, което се надявам да ни позволи да спечелим малко време. Фактът, че е домашното ми рали, удвоява мотивацията“, допълни Сордо.

Деветкратният световен шампион Льоб спечели миналогодишното издание на рали Испания.

„Всъщност съм побеждавал тук много пъти. Това, което най-много харесвам в състезанието, е мястото, където се провежда. Прекрасно е, близо до морето. Уверени сме, че имаме добро темпо и ще подкрепим тима в борбата за конструкторската титла“, каза французинът.