Начало Рали Хюндай и Буфие с победа в Антиб

Хюндай и Буфие с победа в Антиб

34
0
Бриан Буфие

Хюндай и Бриан Буфие направиха добър тест в рали Антиб, като спечелиха надпреварата. Това е първа победа за младия екип, а състезанието бе част от подготовката му за предстоящите асфалтови стартове от световния шампионата.

Дъждът и хлъзгавата настилка в края на надпреварата направиха изпитанието наистина сериозно. Буфие направи правилен избор на гуми, което му позволи да контролира темпото и да даде наистина добри времена. Той бе зад волана на i20 WRC, след като отново се присъедини към екипа на Хюндай.

Отборът събираше данни за поведението на спирачките, трансмисията и режимите за управление на двигателя. Обратната информация на Буфие бе много положителна, а тимът ще използва натрупания опит и във WRC.

Много съм щастлив, че спечелих рали Антиб. Свършихме чудесна работа през уикенда, като основната ни цел бе да дам колкото се може повече данни и информация във връзка с развитието на i20 WRC на асфалт. Антиб бе перфектно за нас, тъй като е комбинация от бързи и плавни с по-технични секции. Не гонехме чак такъв резултат, но се постарахме да поддържаме добър ритъм. Усещането в колата се подобряваше непрекъснато, като това ни позволи постепенно да натиснем повече и накрая да вземем победата. Прекрасно е отново да съм в i20 WRC след няколко месеца отсъствие. Разликата е сериозна спрямо последния път, когато карах колата (в края на ноември миналата година). Нямам търпение да карам още и да продължа да помагам на отбора – коментира Буфие.

Шефът на Хюндай Моторспорт Мишел Нандан сподели, че натрупаните километри и информация са много ценни за екипа, особено поради факта, че са събрани в реални състезателни условия.

Дойдохме на Антиб с определена цел и мога да кажа, че сме доволни, тъй като я постигнахме. Опитахме някои различни решения, тествахме отделни части, които трябваше да преценим преди WRC старта в Германия на асфалт през август. Работата бе наистина полезна. Не гледахме много към резултатите, но това все пак бе състезание и Бриан поддържа чудесно темпо през уикенда, давайки някои обещаващи времена. Времето със сигурност ни помогна, но е хубаво да спечелим, макар това да не бе приоритет – допълни Нандан.