Начало WRC News Хюндай и Льоб се разделят, французинът ще кара в Дакар с нов...

Хюндай и Льоб се разделят, французинът ще кара в Дакар с нов тим

788
0
Себастиен Льоб
Себастиен Льоб; снимка: Хюндай

Хюндай Моторспорт и Себастиен Льоб/Даниел Елена няма да подновят споразумението си, което изтича тази година. Договорът бе двегодишен с ограничена програма от 6 ралита за деветкратните WRC шампиони. През 2020-та плановете бяха повлияни от пандемията от COVID-19, но въпреки това няма да продължат да се състезават заедно.

„От момента, когато Себ и Данос се присъединиха към екипа ни през 2019 г., имахме привилегията да се възползваме от огромния им опит. Полза от това имаше във всички области на работата ни – директно или косвено. Приносът им помогна да се борим – и да спечелим – шампионата през миналия сезон. Знанията и отдадеността им бяха перфектно демонстрирани в много сложни ралита като Чили и Турция. Пандемията не ни позволи този сезон да изпълним предварителната си програма, но представянето им в Турция напомни на всички за способностите и скоростта им. Желаем им всичко най-добро в следващия етап от кариерите им. Нашите врати са широко отворени, ако някога пожелаят да се върнат“, заяви шефът на Хюндай Моторспорт Андреа Адамо.

Льоб благодари на отбора за дадената възможност и заяви, че е получил от Хюндай най-добрия WRC автомобил, който е карал през кариерата си

„Това е краят на приключението ни с Хюндай Моторспорт – и какво приключение беше! Последните две години изминаха страшно бързо, макар този сезон всъщност да бе само няколко месеца заради пандемията. Но те са част от кариерата ми, белязана от големи успехи, за които имахме принос. Хюндай ми даде най-добрия WRC автомобил, който съм карал. Радвам се, че имах шанс да се състезавам на най-високото ниво с още едно, различно поколение коли. Сега отваряме нова глава с Продрайв в рали рейда, но кой знае за WRC – нито аз, нито Хюндай сме затворили завинаги вратата“, каза французинът.

Той обяви, че ще се състезава в Дакар 2021 с новосформирания отбор Бахрейн Рейд Екстрийм като съотборник на Нани Рома.

Междувременно от Хюндай обявиха, че Крейг Брийн ще кара за тима в рали Ипр (19-22 ноември) заедно с От Танак и Тиери Нювил

„Миналата година спечелихме Ипр, но тогава ралито се проведе през лятото. Условията през ноември ще са доста по-различни, но нямам търпение за първото си рали на чакъл с тима“, каза Брийн.

Преди Ипр той ще участва в две други надпревари в Белгия като подготовка за WRC кръга.