Начало Рали Хюндай назначиха Мишел Нандан за шеф на WRC екипа си

Хюндай назначиха Мишел Нандан за шеф на WRC екипа си

27
0
Мишел Нандан

Хюндай назначиха Мишел Нандан за шефа на WRC отбора си. Французинът е заемал топтехнически позиции в различни отбори в световния рали шампионат от средата на 90-те години на XX век и се присъединява към отбора в ключов етап от развитието на спортната програма на компанията.

Хюндай обявиха намеренията си за завръщане във WRC на парижкия автомобилен салон в Париж през 2012 г. и в момента създават колата, с която да го направят – i20 WRC. Целта е отборът да направи пълен сезон през 2014 г. Хюндай създадоха специализиран департамент – Хюндай Моторспорт, който да се съсредоточи върху WRC програмата.

В Хюндай се вълнуваме от връщането си в шампионата, като ние няма просто да се състезаваме, а ще се надбягваме за победи – коментира изпълнителният вицепрезидент на Хюндай Мотор Так Ук Им. – Хюндай и WRC са идеална двойка, а състезателният ни опит ще се отрази директно в представянето и подобренията в управлението на серийните ни модели.

Автомобилният производител смята, че световният рали шампионат е идеална платформа, чрез която да промотира марката си в глобален мащаб. Компанията участва във WRC от 2000 до 2003 г. и има реален предишен опит в сериите. Новата база, откъдето ще бъде осъществявана програмата, е в Алзенау (Германия) – съвсем близо до Франкфурт, където е щабът на Хюндай за Европа.

Самият Нандан коментира, че е поласкан от честта да бъде избран от компанията за поста:

– Проектът е в съвсем начален стадий, но нещата вървят бързо и нямам търпение да развия отбора в течение на годината. Има толкова много работа за вършене, но вече бележим прогрес благодарение на изключителното съоръжение в Алзенау и невероятно мотивираните ни хора.

Междинна версия на i20 WRC вече прави тестове в Корея, като особено внимание се отделя на определени компоненти и на окачването.