Начало Рали Хюндай подсилва допълнително WRC екипа си

Хюндай подсилва допълнително WRC екипа си

45
0
Хюндай i20 WRC

Хюндай подсили още екипа си за световния рали шампионат и обяви следващите назначения в отбора. Проектът е с централа в Алценау (Германия) и се оглавява от Мишел Нандан, който продължава да попълва постовете в бързо напредващата програма преди планираните за по-късно тази година тестове.

Екипът обяви назначаването на главен конструктор – Бертран Вала. Французинът всъщност работи по i20 WRC от миналия декември, така че новината е просто формалност. Последният му опит е от Пежо Спорт, където се труди по 207 S2000.

Стефан Жирар се присъединява като мениджър на отдела за двигателите. Неговият опит е изключително голям и включва програмите на Пежо Спорт, Субару WRT, Ситроен Спорт.

По-късно през април мястото на тийм мениджър ще бъде заето от Ален Пенас. 51-годишният белгиец е работил с Тойота Тийм Европа, Пежо Спорт, Мишлен, с организаторите на рали Ипр.

Напредъкът при нас се случва бързо от началото на годината. Направихме сериозен прогрес, попълвайки местата в отбора. Предстои ни голямо и вълнуващо предизвикателство – да изградим екип от нулата, а имаме само девет месеца за подготовка за догодина. Сега съм обграден от най-добрите хора в бизнеса и съм уверен, че ще се справим с амбициозната си цел да сме готови за началото на сезон 2014 г. Вярвам, че общата работа и споделената любов към спорта са ключовете към успеха – коментира Нандан.