Начало Рали Хюндай представи следващата версия на i20 WRC в Женева

Хюндай представи следващата версия на i20 WRC в Женева

110
0
Хюндай i20 WRC

Хюндай показаха следващата версия на колата, с която ще се състезават в световния рали шампионат догодина – i20 WRC – на автомобилния салон в Женева. Този сезон екипът провежда тестове и интензивна подготовка за първенството догодина. Първият вариант на автомобила бе видян в Париж през 2012 г., а сега от компанията демонстрираха новостите по модела и в частност – в окачването му.

Последните подобрения в i20 WRC са дело на общата работа между центъра за изследвания и развитие на Хюндай в Намянг (Корея) и централата на отбора в Алценау (Германия), където вече работи екип, ръководен от Мишел Нандан. Ново е и оцветяването на колата – дизайнът е преработен, за да се претвори динамичността на марката и иновативния й подход.

В двата месеца, откакто бе назначен на поста шеф на тима, Нандан се съсредоточи върху оформянето на екипа чрез привличане на ключови кадри в техническия, логистичен и комуникационен отдели. Тестовете на самия автомобил скоро ще започнат.

Вълнуващата ни WRC програма все още е в много ранен стадий, така че кривата на развитие е доста стръмна. По тази последна версия на i20 WRC е работено с оглед на аеродинамиката с цел подобряване охлаждащата система на колата. Нови задно крило и преден спойлер придават на колата по-динамичен вид. Подобрения бяха направени по окачването и твърдостта на шасито, докато същевременно върви подготовката за тренировки на трасе по-късно тази година – коментира Нандан.

Той допълни, че изграждането на чисто нов отбор е сериозно предизвикателство, но удовлетворението след изпълнението му е огромно.

– Започнахме привличането на хора, като вече имаме доста кадри с огромен опит в ралитата и автомобилния спорт като цяло. Бързо изграждаме екипната инфраструктура и сме доволни, че нещата вървят по план. Хюндай се връща в световните ралита, за да демонстрира техническите си възможности в една от най-конкурентните моторспорт категории. Крайната ни цел е да печелим, като сме наясно колко трудности ни предстоя. Ще използваме тази година, за да поставим здрави основи на работата си и се надяваме да напредваме бързо с наближаването на 2014-та – добави той.