Начало Рали Хюндай представи WRC екипа си, Сордо и Аткинсън попълниха пилотския състав

Хюндай представи WRC екипа си, Сордо и Аткинсън попълниха пилотския състав

19
0
Хюндай i20 WRC

Хюндай Моторспорт представи официално отбора си, както и пълния пилотски състав на екипа за 2014 г. Дани Сордо и Крис Аткинсън се присъединиха към Тиери Нювил и Юхо Ханинен. Белгиецът ще е титуляр, а останалите трима състезатели ще участват в отделни кръгове от световния рали шампионат.

Хюндай си поставя реалистични цели за първия сезон от връщането си в първенството. Екипът ще трупа опит в началото на състезателната година, за да затвърди базата си за следващите битки.

Работихме изключително упорито, за да достигнем днешната си позиция и да имаме възможност да представим WRC екипа си на света – коментира шефът на отбора Мишел Нандан. – За по-малко от година създадохме и тествахме напълно нов автомобил, отговарящ на правилата за WRC – Хюндай i20 WRC. Изградихме професионален тим и модерно съоръжение за работа. Това е страхотно постижение, но сме наясно, че имаме много да учим по време на първия си сезон. Целите ни за 2014-та са реалистични: желанието ни е да финишираме във всяко рали и с двете коли, да попълваме базата си данни с информация и опит, като се надяваме и да имаме шанс за подиуми с напредване на годината.

Отборът обяви и пълния си пилотски състав за догодина, към който се присъединяват Дани Сордо и Крис Аткинсън. Испанецът спечели през 2013-та първата си WRC победа, а австралийският пилот участва в развойната програма на Хюндай и получава шанса да продължи напред заедно с тима. Заедно с тях първа поява като състезатели на екипа направиха Нювил и Ханинен.

Наистина се вълнувам от шанса да помогна на Хюндай да се интегрира в трудната среда на WRC – заяви Нювил. – За мен е чест да представям отбора, но сега ще имам и допълнителна отговорност като лидер на тима. Обучителният процес със сигурност ще е сложен, но съм сигурен, че всичко ще е наред.

Ханинен каза от своя страна, че се радва на възможността да се присъедини към Хюндай. Той пръв кара i20 WRC през май и се чувства наистина много близък до проекта, като освен това вече има чудесни връзки с отбора. Първото рали за него ще е Швеция.

Принос за развитието на колата има и Аткинсън, който сега ще има шанса да я кара и в реални надпревари.

Щастлив съм да стана част от този вълнуващ тим – сподели Сордо. – Отборът може да е млад, но има сериозно ниво на опит и професионализъм, които го превръщат в наистина вълнуващ тим.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter