Начало Рали Хюндай продължиха развойната си програма с тестове във Франция и Испания

Хюндай продължиха развойната си програма с тестове във Франция и Испания

56
0
Хюндай i20 WRC

Хюндай продължи развитието на своя i20 WRC с тридневна тренировъчна сесия на асфалт във Франция и едноседмични изпитания в Южна Испания.

Екипът провежда интензивна програма преди връщането си в световния рали шампионат, за която бяха привлечени трима пилоти – Бриан Буфие, Юха Ханинен и Крис Аткинсън.

През последните два месеца тестваме на всеки две седмици във всевъзможни условия и повърхности, за да продължим да събираме данни и информация. След изпитанията във Финландия беше много важно да си вземем кратка почивка, да обобщим и анализираме работата досега, тъй като програмата ни отсега нататък ще е още по-натоварена – обясни шефът на тима Мишел Нандан.

Буфие и Ханинен проведоха последните проби на отбора. Нандан обясни също така, че i20 WRC бе в подобна на използваната през август във Финландия спецификация, но с някои нови елементи:

Сериозната надморска височина е едно от предизвикателствата, което ще трябва да преодолеем догодина в световния шампионат – особено в Мексико, където има отсечки на над 2500 метра над морското равнище. Представянето на колата се влияе от подобни условия. Целта на теста бе да проучим поведението на двигателя и какво е влиянието върху мощността. Освен това се възползвахме от възможността да работим по някои решения за настройките, както и да натрупаме достатъчно километри с колата.

Едва стотина дни остават за подготовка преди началото на следващия рали сезон и Хюндай възнамеряват да се възползват максимално от тях.