Начало Рали Хюндай взе втори WRC подиум

Хюндай взе втори WRC подиум

64
0
Тиери Нювил

Отборът на Хюндай за втори път се качи на подиума в световния рали шампионат благодарение третото място на Тиери Нювил в Полша.

И трите автомобила на тима финишираха, което бе и първоначалната цел заедно с трупането на опит. Освен Юхо Ханинен и Хейдън Падън донесоха допълнителни точки с шестата си и осма позиции.

Уикендът в Полша бе много положителен за нас и съм доволен от крайния резултат – коментира Нювил. – Да стигна тази позиция, след като бях десети в петък вечер, е наистина страхотно постижение. Ралито бе трудно. Трябва да си достатъчно уверен и след това можеш да вървиш наистина бързо. Работихме чудесно заедно, за да се справим спокойно и концентрирано с всичко. Прекрасно е също така, че и трите ни коли завършиха за първи път WRC старт.

Шефът на тима Мишел Нандан заяви, че екипът се гордее с постигнатото в това рали. Той отбеляза, че поставената пред екипажите цел е била да стигнат финала на надпреварата и ако могат, да гонят добри времена.

Успяхме и в двете начинания. Всичките ни пилоти се представиха силно, имаха чудесно темпо и демонстрираха потенциала на i20 WRC. Взехме две етапни победи в Полша и записахме втори WRC подиум – в едва седмия ни старт от световния шампионат. Като се има предвид колко млад е все още отборът ни, това е много окуражаваща посока на развитие. Затова бих искал да благодаря и на екипа, който бе в Полша, и на хората в Алценау за приноса им за това постижение. Научихме много от ралито в трудни и променливи условия. Сега гледаме напред, към Финландия, където ще имаме новости за автомобила и се надяваме да направим още една крачка напред – допълни Нандан.