Начало Рали И Андерсон ще кара във Финског преди WRC кръга в Швеция

И Андерсон ще кара във Финског преди WRC кръга в Швеция

28
0
Пер-Гунар Андерсон

Двукратният шампион в Джуниър WRC Пер-Гунар Андерсон се надява метеорологичните условия в домашното му рали Швеция да са добри, за да се представи както трябва във втория кръг от световния шампионат през 2012 г.

Шведът доминира в SWRC в първата надпревара (Монте Карло) преди пожар в неговия Протон Сатрия S2000 да го спре. До момента на инцидента Пи Джей, както е известен пилотът, имаше цели седем минути аванс пред съперниците си.

Миналата година пък Андерсон поведе в състезанието след началната отсечка, но впоследствие изостана, след като обърна тогавашния си автомобил Форд Фиеста. Сега той е приел подготовката присърце и ще участва този уикенд в норвежкото рали Финског, където ще се подготвят още Мико Хирвонен и Мадс Остберг.

Наистина нямам търпение за надпреварата в Швеция, винаги е прекрасно да караш у дома. Нужни са ни най вече добри условия, защото няма нищо по-хубаво от това да караш по снежните отсечки в едно истинско зимно рали. Миналата година всичко бе фантастично и се надявам и тази да е така. Предстоящото състезание този уикенд ще ни даде възможност да изпипаме настройките на Протон-а. Ще мога освен това да си върна ритъма при каране с гуми за сняг, усещането за използване на снежните виражи при излизането от завоите – допълни той.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.