Начало Рали Илия Чубриков представи книгата си „На две и четири колела”

Илия Чубриков представи книгата си „На две и четири колела”

274
0

Стотици гости и приятели на легендарния мотоциклетен и автомобилен пилот Илия Чубриков дойдоха да го почетат и поздравят по случай неговия 80-годишен юбилей. На тържеството в Арт галерията на Литекс Тауър бе представена и неговата биографична книга На две и четири колела.

Книгата е написана заедно с Любен Генов и проследява целия житейски път на пилота от родния му квартал Бичкинята в Габрово, през първите стъпки в мотоспорта, победите в наши и международни мотоциклетни състезания  и автомобилни ралита,  до европейската титла в планинския шампионат през 1990 г., когато е краят на кариерата на майстора. Книгата бе представена от главния редактор на списание ClubS1 инж. Иван Тенчев, а спомени от състезанията, описани в книгата разказаха юбилярят Илия Чубриков и преподавателят от НСА доц. Владимир Илиев.

В неформална обстановка Бачо Илия, както го наричат разказа доста интересни факти от славните години на мотоциклетния и автомобилен спорт у нас. Той лично е участвал в проектите за създаването на български състезателен мотоциклет Балкан, а след това и на Булгаррено и Булгаррено Алпин – автомобили, с които Чубриков постига първите си големи успехи. Присъстваха и много бивши и настоящи автомобилни пилоти от няколко поколения, които са се учили от майсторлъка на Бачо Илия. Специални отличия по случай 80-годишния си юбилей, Чубриков получи от Българската федерация по автомобилен спорт, от Българската федерация по мотоциклетизъм и Съюза на българските автомобилисти.