Начало Други И Дейвид Култард ще кара в Състезанието на шампионите

И Дейвид Култард ще кара в Състезанието на шампионите

64
0
Дейвид Култард,Михаел Шумахер

Дейвид Култард е поредният пилот, присъединил се към тазгодишното Състезание на шампионите. Надпреварата ще се проведе на Еспри Арина в Дюселдорф на 3-4 декември. Шотландецът за последно бе част от състезанията през 2009 г., когато те бяха в Китай. През 2008 г. той стигна финала на лондонския Уембли, но отстъпи на рали легендата Себастиен Льоб. Понастоящем Дейвид е коментатор за английската телевизия ВВС, макар да не е много ясно какво точно ще прави догодина заради новия договор на Бърни Екълстоун със Скай.

Това ще е шестата ми поява на състезанието на шампионите. Това е страхотно и уникално събитие, в което е удоволствие да участвам. Всяка година се случват изключително вълнуващи гонки, а за феновете е невероятно да могат да виждат цялото трасе. Бях близо до победата преди време, така че ще избърша праха от каската и да видим какво ще стане този път. Но с победа или не, забавлението е невероятно – сподели Култард.

Петима пилоти от Формула 1 потвърдиха участието си в Състезанието на шампионите до момента: Михаел Шумахер, Дженсън Бътън, Тимо Глок, Виталий Петров и Себастиан Фетел. Сред състезателите ще са още легендата на 24 часа на Льо Ман Том Кристенсен, трикратният шампион конкретно в тази надпреварата и състезаващ се в DTM Матиас Екстрьом, трикратният шампион в световния шампионат за туристически автомобили и т.н.