Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И Джовинаци наказан на старта в Сочи

И Джовинаци наказан на старта в Сочи

Антонио Джовинаци
Антонио Джовинаци, снимка: Алфа Ромео

Антонио Джовинаци завърши вчерашната квалификация на 18-то място. След наказанията на класиралите се пред него Льоклер, Латифи и Ботас, италианецът се изкачи до 15-то място на стартовата решетка.

От Алфа Ромео решиха да поставят нова скоростна кутия в автомобила на Антонио, с което той получава 5 места наказание. В действителност обаче Джовинаци ще загуби само две позиции, тъй като останалите пилоти изтърпяват по-големи наказания. По този начин Мазепин се придвижва с още една позиция напред и ще потегли от 15-то място. Ботас пък също се придвижва едно място напред и ще стартира 16-и.

По-рано днес от Мерцедес обявиха смяна на задвижващата система в колата на Валтери Ботас. Смята се, че решението за това е стратегическо с цел финландецът да забави изкачването на стартиращия последен, Макс Верстапен.

Появиха се слухове, че от отбора са обмисляли дали да не направят същото с Люис, но са преценили, че е по-добре да оставят британеца да се бори за победата от четвърта позиция. Междувременно, Мерцедес обявиха, че единствено минимални щети са били открити по колата на седемкратния световен шампион и в последствие са били поправени, след като Хамилтън се удари на два пъти в последните минути на квалификацията вчера.