Начало Рали Игнат Исаев не успя да преодолее техническия преглед на рали Ржежов

Игнат Исаев не успя да преодолее техническия преглед на рали Ржежов

52
0

Екипажът на Октан Рали Тим Игнат Исаев и Милен Илиев със Ситроен DS3 R3T не успяха да преодолеят техническия преглед на рали Ржежов, 7-и кръг от европейския рали шампионат. Двамата бяха дисквалифицирани, след като на техническия преглед стана ясно, че хомологацията на резервоара на техния автомобил е изтекла, а освен това срокът на хомологацията е удължен от 2016 на 2018 г. на ръка.

Екипажът има право да обжалва изключването си от състезанието, а стюардите на полското рали ще пратят случая за разглеждане и от БФАС. „Нелепа ситуация, заяви за racepool.info Игнат от Ржежов, където тази вечер състезанието започна с церемониален старт. – Срокът е изтекъл на 27 юли, закъснели сме с няколко дни.“

„Пропуск от наша страна да проверим и този срок, докато се подготвяхме за състезанието, тъй като купихме нови гащеризони, нови седалки, но това сме го пропуснали. Нямам представа какви са ръкописните поправки на етикета на хомологацията на резервоара, ние не сме пипали нищо, предполагам, че резервоарът е дошъл така, така сме го купили. Но последствията са остават за нас.”