Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И Кевин Магнусен се надява да е във Формула 1 догодина

И Кевин Магнусен се надява да е във Формула 1 догодина

29
0
Кевин Магнусен

И Кевин Магнусен призна, че се надява догодина да се състезава във Формула 1. 20-годишният датчанин, който е син на бившия пилот от Гран при Ян Магнусен, прави тестове за Макларън миналата седмица на пистата Силвърстоун. Той е част от програмата на тима от Уокинг за развитие на млади таланти.

Кевин впечатли екипа, давайки най-доброто време през първия ден изпитания. В отбора обаче засега не изглежда да се отваря място, въпреки което младежът се надява да стане част от F1 през следващия сезон.

Целта ми е да се състезавам в F1 още през 2014 г. Ако не може да стане с Макларън, ще опитам с друг отбор. Това не означава, че връзките ми с Макларън ще пострадат. И сега във Формула 1 има подобна ситуация, а всичко върви гладко – обясни Кевин пред италианско издание.

Жул Бианки се намира в такова положение понастоящем. Французинът е част от академията на Ферари за млади пилоти, но в дебютния си сезон кара за Маруся. Той призна, че не му остава време да се отбива до Маранело. Скоро обаче бе в базата на Скудерията за промоционално събитие и сподели, че опитът от академията е неоценима помощ през първата му година във Формула 1. Бианки освен това разказа ексклузивно за пътя си до върха на автомобилния спорт в интервю, публикувано в последния брой на списание ClubS1 (162).

Магнусен пък, който е претендент за титлата във Формула Рено 3.5, заяви по-рано, че не може да прецени дали Макларън МР4-28 е направил крачка напред. Екипът има особено сложен сезон тази година.

Трудно ми е да кажа, тъй като никога преди не бях карал тази кола. Нямам представа дали са направени сериозни подобрения с аеродинамиката, гумите и изобщо каквото и да се сетите. Аз правя теста, давам обратна информация, те я анализират – добави Кевин.