Начало Рали И Михайлов обяви намерението си да се кандидатира за шеф на БФАС

И Михайлов обяви намерението си да се кандидатира за шеф на БФАС

365
0
Камен Михайлов

И Камен Михайлов обяви намерението си да се кандидатира за шеф на Българската федерация по автомобилен спорт. Досега същото сториха бизнесменът Александър Александров и адвокатът Стоян Рътков.

Отчетно-изборното събрание на организацията е следващата седмица – на 18 октомври (вторник). Настоящият председател Георги Янакиев неколкократно заяви, че няма да се кандидатира повече за поста.

Михайлов, който е шеф на техническата комисия на БФАС и директор на рали България, оповести накратко програмата си. Той заяви, че трябва да се възстанови нарушената комуникация между членовете на организацията и управлението й, спортът да стане привлекателен продукт, да получава много по-добро и обширно отразяване и т.н. Сред идеите му основно място заема още подкрепата и развитието на млади пилоти, за което би спомогнал контакт и съвместна работа с федерацията по картинг. В тази насока са и плановете за организиране на едномарков шампионат.

На пресконференцията присъстваха и четирима пилоти: Петър Гьошев, Ясен Попов, Пламен Стайков и Любомир Мечков, подкрепящи Михайлов за предстоящите избори.

Камен Михайлов е един от нас. Познаван и уважаван е и във ФИА, което е важно. Не искаме хора приходящи, парашутисти – заяви Попов.

Той разкри също така, че се е срещнал с шефа на мотоциклетната федерация Богдан Николов по повод проекта му за писта и са обсъждали варианти работата да продължи с български инвеститори и стойност (по предварителни разчети) 40-45 млн. евро. Държавна подкрепа, освен като дарение на земя, няма как да бъде осигурена, допълниха Попов и Михайлов.

В същото време Стайков бе категоричен, че при настоящото състояние на автомобилния спорт у нас строежите на трасета трябва да са последни в списъка със задачи и да се обърне внимание на далеч по-наболелите проблеми.