Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И техническият директор на Макларън отива в Мерцедес?

И техническият директор на Макларън отива в Мерцедес?

52
0
Пади Лоу

Макларън може да останат без технически директор по-малко от два месеца преди началото на световния шампионат на Формула 1 за 2013 г. Пади Лоу е на път да бъде привлечен от Мерцедес, се твърди в публикация на немския вестник Шпорт Билд. Изданието обяви в неделя отиването в Бракли на Тото Волф и напускането на Тимо Глок от Маруся, като и двете новини бяха официално потвърдени от съответните екипи ден по-късно.

Историята за Лоу е свързана с Волф. Твърди се, че австриецът, който стана моторспорт директор на Мерцедес и изпълнителен директор в отбора в F1 (купувайки същевременно 30% от акциите на тима), се опитал да привлече инженера в Уилямс, докато все още бе част от екипа в Гроув. При новото развитие на обстоятелствата обаче, той променил дестинацията и сега целта му е да доведе Лоу в Бракли.

Кариерата на 50-годишния Пади Лоу във Формула 1 започва точно в Уилямс през 1987 г. След това се прехвърля в Макларън – през 1993-а, където понастоящем е технически директор на отбора (заема поста от края на януари 2011 г.).

Коментар до момента от която и да е от страните липсва. Евентуално привличане на Лоу обаче ще засили появилите се след вчерашната новина за Волф въпроси. В Мерцедес вече има цял куп директори с различни функции – Рос Браун, Ники Лауда, Ник Фрай (който обаче не бе споменат във вчерашния пресрилийс на тима редом с англичанина и двамата австрийци), в техническия департамент са Джеф Уилис, Алдо Коста, Боб Бел.

Ситуацията в Макларън също може да усложни от напускане на Лоу. От Уокинг са категорични, че не преживяват особено тежко загубата на Люис Хамилтън, който вече е част от Мерцедес, но ако и техническият им директор предпочете Бракли, това би било сериозен удар.