Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хубаво би било времето и в неделя да е топло, заяви Фетел

Хубаво би било времето и в неделя да е топло, заяви Фетел

1633
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Ферари

Пилотите на Ферари оглавиха класиранията и в двете свободни тренировки за Гран при на Германия. В първата най-бърз бе Себастиан Фетел. Във втората най-силното време бе на Шарл Льоклер.

От Скудерията отбелязаха, че състезателите са изпълнили предварително начертаната си програма. В сутрешната сесия те работиха върху баланса на автомобилите и различни аероконфигурации. Следобедът бе посветен на квалификационни симулации преди двамата да си разделят задачите по подготовката за състезанието.

„Доволен съм от това как премина денят ни”, заяви Фетел

„Отне ми малко време да вляза в ритъм. Заради червен флаг загубихме известно време в първата сесия, докато бях с гуми медиум. Не знам каква е била програмата на съперниците ни и колко е трябвало да намалят режимите на двигателите си заради жегата. Хубаво би било времето и в неделя да е такова.”

„Като цяло бе положителен ден. Най-вече, защото разбрахме как да управляваме колата в такива условия. Трябва да продължим работата си утре, когато атмосферните условия и тези на пистата ще са много различни.”

Льоклер също бе доволен от петъка и каза, че се е чувствал добре в автомобила си

„Темпото ни в сериите с много гориво бе чудесно, а това бе едно от основните предизвикателства за нас в началото на сезона. Високи температури като днешните пасват чудесно на колата ни. Но изглежда ще има промяна във времето и трябва да се адаптираме към нея”, каза още Шарл.

„През последните няколко състезателни уикенда съперниците ни разкриваха пълния си потенциал едва в квалификацията. Затова трябва да продължим да се трудим върху оптимизиране на представянето си на тази писта.”

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.