Начало Рали Илиев и Янакиев се чувстват добре подготвени за рали Хърватска

Илиев и Янакиев се чувстват добре подготвени за рали Хърватска

70
0
Димитър Илиев

Шестратният рали шампион на България Димитър Илиев и неговият навигатор Янаки Янакиев приключиха подготовката си за участието в 39-тото издание на рали Хъртватска. Общата дължината на състезанието, което ще се проведе този уикенд, е 857,03 км, разделени на 16 скоростни етапа (дистанция от 240,74 км).

Очертава се доста тежко състезание – сподели Илиев преди да замине за Хърватска. – Участъците, по които то протича, са доста тесни и хлъзгави. За това рали е характерно, че е и доста дълго, и много скоростно. Това изисква от мен и Янаки да сме изключително концентрирани, няма място за грешки. Ситуацията е допълнително усложнена от времето – ту вали, ту изсъхва, няма ясна прогноза. От наша страна мога да кажа, че се чувстваме добре подготвени и се надяваме на най-доброто.

Рали Хърватска е трети кръг от Европейския рали шампионат. В първите два дни от надпреварата (четвъртък и петък) са предвидени и нощни етапи.

Димитър Илиев и Янаки Янакиев се състезават в най-високия клас с техния автомобил Шкода Фабия S2000. Миналата година те финишираха на престижното четвърто място в това рали.