Начало Рали Илиев: Много съм щастлив, че първите три места са български

Илиев: Много съм щастлив, че първите три места са български

14
0
Димитър Илиев,Янаки Янакиев

Димитър Илиев и Янаки Янакиев отпразнуваха втората си победа в рали България, след като спечелиха 43-ото издание на най-голямото автомобилно състезание у нас.

Двамата бяха най-бързи в 15-е скоростни отсечки със своята Шкода Фабия S2000 и са първите българи с двоен успех в надпреварата.

Чувствам се много добре като първия български пилот, спечелил два пъти рали България – коментира пилотът. – Даже много добре, защото си пийнах малко повече от шампанското и вече ми е замаяна главата. Може да се каже, че конкуренцията на чуждестранните пилоти ни липсваше. Но това се дължи на новия регламент, който направи ФИА, т.е. това, че всички екипажи взимат точки от всяко състезание. Не трябва да си специално заявен за европейския шампионат. Конкуренцията в лицето на Петър Гьошев и Крум Дончев (съответно втори и трети в ралито – б.р.) в никакъв случай не бе слаба. Бяха много бързи. Може би щеше да е още по-хубаво, ако имаше още автомобили. Много съм щастлив, че първите три места са български – допълни Илиев.

Той отбеляза ролята на навигаторите в подобни битки, като обясни, че понякога не знае как понасят всичко, случващо се в автомобилите. Що се отнася до техниката, то Илиев бе напълно доволен от нея:

– Автомобилът ни беше супер в това състезание. Не ни е дал никакви проблеми, беше перфектeн от старта до финала.

Навигаторът му благодари на Митко и съперниците, добавяйки, че екипажът е можел да е дори още по-бърз.