Начало Рали Илиев на крачка от победата в рали България

Илиев на крачка от победата в рали България

37
0
Димитър Илиев

Димитър Илиев/Янаки Янакиев (Шкода Фабия S2000) са на крачка от победата в 43-ото издание на рали България. Петър Гьошев/Димитър Спасов (Пежо 207 S2000) си върнаха 5 секунди от разликата спрямо екипажа на Виваком Рали тийм, но шесткратните шампиони в националното ни първенство са с аванс от 23 сек 3 отсечки преди края на състезанието.

Гьошев атакува в началото на неделния ден и спечели Траянови врата 1, където бе по-бърз с 8 сек от Илиев. След това обаче Митко победи в следващите две отсечки – Любница 1 и Радуил Боровец. Той заяви още снощи, че надпреварата е тежка, но върви добре без особени проблеми.

Последните отсечки нямат тайни за нас. Познаваме добре трасетата и смятам, че никой няма да има проблеми – сподели Илиев.

Гьошев пък продължава да се бори сериозно, тъй като има здравословни проблеми от началото на ралито. Въпреки това той не се отказва от битката и смяташе, че с малко по-агресивни настройки може да настигне съперника си.

Карам страхотен автомобил, който сме подготвили добре и съжалявам, че не притеснявах повече Димитър Илиев. Като цяло в дългите етапи той има предимство – допълни Гьошев.

Трети във временното класиране продължават да са Крум Дончев/Петър Йорданов (Пежо 207 S2000). Състезателят на Глобул рали тийм също заяви, че всички познават чудесно неделните етапи и не мислеше, че ще има изненади. Той е на 44,5 сек от Илиев, а след него се подреждат Мачией Ржежник, Антонин Тлустак, Франческо Парли и т.н.

До края на рали България остават три етапа – Боровец – Бели Искър, Траянови врата 2 и Любница 2. Финалът е малко след 14 часа, а церемонията по награждаването ще се състои в Боровец пред хотел Рила от 15:30 часа.