Начало Рали Илиев/Янакиев начело в рали Сърбия след първия ден

Илиев/Янакиев начело в рали Сърбия след първия ден

72
0
Димитър Илиев

Екипажът Димитър Илиев/Янаки Янакиев води след първия ден на рали Сърбия – втори кръг от националния ни шампионат. Отборът на Виваком Рали Тийм, който е с Шкода Фабия S2000, спечели и деветте скоростни отсечки днес (по три минавания на етапите Райкович (23,26 км), Дивчибаре (14, 47 км) и Ластра (10,60 км)).

Втори и трети са също български тимове: Крум Дончев/Петър Йорданов (Глобул Рали Тийм) и Петър Гьошев/Димитър Спасов (Престиж Рали Тийм) – и двата екипажа с Пежо 207 S2000.

Доволен съм, през цялото време много се забавлявах и карах с огромно удоволствие. Трябва все пак да отбележим, че трасето е изключително трудно, защото нямаме негов аналог в България – настилката е много мазна и хлъзгава. Надявам се, че утре ще продължим с доброто си представяне – коментира Илиев в края на деня.

Дончев имаше проблем при второто преминаване на отсечките с датчик за атмосферно налягане, който обаче бе успешно сменен по време на сервиза.

Темпото на надпреварата като цяло е много силно. Доволен съм от представянето на автомобила, както и от подбора на гуми. Трябва да похваля навигатора си, който се справя блестящо с работата си. Що се отнася до утрешния ден, борбата със съперниците ни ще започне още от началния километър – каза Дончев.

Неделната програма включва по две минавания на Кошутняк (8,37 км), Лисович (12,02 км) и Авала (7,66 км).