Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Имола се бори за исторически италиански „трипъл“ в F1

Имола се бори за исторически италиански „трипъл“ в F1

1464
0
Имола
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Президентът на пистата Имола Уберто Селватико Естенсе се бори за исторически „трипъл“ от F1 надпревари в Италия. Гран при на страната на Монца е насрочена за 6 септември. Смята се, че включването на Муджело в календара е практически сигурно – 13 септември. От Имола настояват, че със старта там на 20 септември може да се оформи страхотна италианска поредица от надпревари.

„F1 е в ДНК-то на Имола“, заяви Естенсе

„На това трасе са се случвали исторически за спорта събития. С поглед към бъдещето, както и към местната икономика при тази сериозна криза, целта ни през тази година е да върнем най-престижната автомобилна категория на Имола.“

„Най-логичното и изгодно решение за феновете би било F1 да е на писти със сериозно значение, каквато е Имола. А с Монца и Муджело може да се оформи легендарен национален трипъл. Работим по въпроса още от април, съдействайки си с местните власти и институции, както и с Формула 1. Надяваме се и италианската спортна федерация да ни подкрепи.“

Алфа Таури проведе тест ден на пистата вчера. За тима от Фаенца трасето бе много удобно, тъй като се намира близо до базата. Впоследствие Данил Квят заяви, че Имола заслужава място в календара.

„Имола е специална писта. Познавам конфигурацията, тъй като един от първите ми тестове с едноместен състезателен болид бе на това трасе. Наистина е фантастично за каране. Има прекрасни бързи завои. Аз съм на мнение, че трябва да е в календара“, каза Квят.

Пиер Гасли посочи, че пистата е сред любимите му трасета изобщо

Междувременно информацията относно Муджело, където по-рано тази седмица Ферари проведе тест, е, че споразумението за домакинство на F1 кръг практически е сключено. Очаква се по време на уикенда за Гран при на Австрия да бъдат обявени още няколко старта от календара. Твърди се също така, че Хокенхайм все още е сред вариантите за провеждане на надпревара.