Начало Избрани Имола връща парите на феновете, закупили билети за Гран при на Емилия...

Имола връща парите на феновете, закупили билети за Гран при на Емилия Романя

1643
0
Гран при на Емилия Романя, Имола, Сан Марино, Емилия Романя, дъжд
снимка: Майкъл Потс

Имола връща парите на феновете, закупили билети за Гран при на Емилия Романя. Това стана ясно след като организаторите на събитието обявиха, че ще възстановят напълно всички пари заради отменената надпревара. Другата опция е билетите да бъдат презаверени за състезанието през 2024 г.

В началото на тази седмица безпрецедентните валежи в Емилия Романя предизвикаха сериозни наводнения в областта. Тук се включва и района на пистата Имола.

Във вторник бе обявено, че пристигналите на Имола F1 екипи са били принудени да напуснат трасето. Част от персонала на Алпин се е наложило да се евакуира от хотела си. Имаше и информация, че и други хора от отбори от F1 са били принудени да се преместят заради опасения от наводнения. Около самата Имола също има райони, които нямаше как да се използват по време на състезателния уикенд.

Вчера се проведоха няколко кризисни разговора, в които участваха F1, ФИА и местните организатори и власти. Всички те решиха състезанието да бъде отменено, за да може целият фокус да бъде насочен към оказване на помощ на местното население

Малко след новината за отмяната на старта в Имола бяха повдигнати въпроси дали притежателите на билети ще имат право на възстановяване на сумата. Това напомни на случая с Гран при на Белгия 2021. Тогава надпреварата се проведе в продължение на три обиколки зад колата за сигурност. Причината за това бе свързана с поройния дъжд, който се изля на пистата Спа-Франкоршамп.

Съвсем очаквано, по-голямата част от феновете поискаха F1 да върне парите за билети. От ръководство на спорта обаче отказаха да направят това. В същото време организаторът на състезанието предложи частични компенсации, които обаче не покриха пълната сума на хората, закупили билети за самата „надпревара.“

Днес организаторите на събитието в Имола бързо опитаха да успокоят всички притеснения. Те потвърдиха, че всички притежатели на билети ще могат да поискат възстановяване на своите пари. Освен това те предложиха да презаверят билетите за състезанието догодина.

„Всички хора, които са закупили билети чрез търговската мрежа и платформата за закупуване ticketone.it, имат възможност да заменят закупените билети с билети за събитието през 2024 г. или да получат икономическа компенсация“, съобщиха организаторите на състезанието в Имола. Ticket One е официалната платформа за продажба на билети на италианската федерация.

„Предвид продължаващата извънредна ситуация в региона, начините и сроковете за възстановяване на средствата ще бъдат обявени с последващо съобщение. То ще бъде изпратено по електронна поща през следващите няколко дни от компанията на Автомобилния клуб на Италия ACI Sport.“

В допълнение стана ясно, че персоналът на отборите от F1 е получил достъп до пистата, за да прибере останалото оборудване на трасето. Очаква се това да не окаже влияние върху подготовката за Гран при на Монако.